Logitech gaat concurreren met HomeKit

9 reacties

Bij Logitech Harmony denk je waarschijnlijk als eerst aan een grote afstandsbediening die alle AV-apparatuur in huis bedient. Logitech heeft echter grotere plannen met Harmony, het moet net als Apple’s HomeKit een centraal systeem voor home automation worden.

Met de Harmony Home Hub en een vandaag gelanceerde Harmony API kunnen fabrikanten van bijvoorbeeld slimme lampen, thermostaten en sloten inhaken op het systeem van Logitech. De bediening gaat niet alleen via de afstandsbedieningen, maar ook via een app, spraak en gebaren.

Volgens Logitech zijn er 270.000 potentiële apparaten die gebruik kunnen maken van de API. Voorlopig hebben IFTTT, Samsung SmartThings, Nest en Sonos al toegezegd het platform te gaan ondersteunen. Net als bij HomeKit kunnen apparaten gegroepeerd en aan acties verbonden worden. Om het systeem te laten werken is een Harmony Home Hub nodig. Dat lijkt ook meteen het zwakke punt van het systeem, weer een kastje nodig.

De Harmony Home Hub dient als spin in het web.
De Harmony Home Hub dient als spin in het web.

Logitech is niet de enige fabrikant die een centraal platform voor home automation optuigt, ook Google is met Works With Nest bezig met een centraal koppelpunt voor slimme apparaten in huis. Populaire apparaten gaan waarschijnlijk zowel met HomeKit als Nest als Logitech samenwerken.

SmartThings laat zien hoe het Harmony-systeem werkt:

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Werkt perfect.

  Wordt hier in huis al meer dan een jaar gebruikt in combinatie met hue lampen en TV. Eigenlijk destijds aangeschaft omdat de motorola TV tuner die je via KPN krijgt voor glasvezel gewoon klote werkt.

  Met dit ding kan ik gewoon weer mijn eigen TV zender voorkeur bepalen. Het leuke is dat je de hue lampen ook kunt dimmen of een ander kleurtje kunt geven. Zie ernaar uit om dit ook met de Nest thermostaat te gebruiken.

 • Profielfoto
  Lucas Vissers

  Bestaat er eigenlijk wel een app voor homekit?

 • Profielfoto
  IsSidha

  Werkt perfect. Wordt hier in huis al meer dan een jaar gebruikt.

  Maar het is vandaag gelanceerd??

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  @IsSidha

  De Harmony Home Hub is al een paar maanden verkrijgbaar. Het is het API dat nieuw is.

 • Profielfoto
  polansky

  Nee IsSidha – De SDK is vandaag gelanceerd.
  De “Harmony Home Hub” is niets anders dan de bestaande Harmony Smart in een nieuwe jas.

  Misschien dat deze nieuwe iets meer kan. Maar Philips Hue en audio en video aparatuur worden al sinds het begin ondersteunt.

  http://www.logitech.com/nl-nl/product/harmony-smart-control

 • Profielfoto
  Macteach

  Lees nou eens een keer de eerste zin na beste Raymon… zucht, je bent veel te slordig Ninja…

 • Profielfoto
  Karst

  Is al te koop in Amerika. Niet in Nederland

 • Profielfoto
  streeff

  Je kunt veilig aannemen dat Firefox OS ook deze markt zal gaan betreden.

 • Profielfoto
  snipper

  Er zijn al langer meerdere fabrikanten die hun eigen systeem ontwikkeld hebben, zoals Somfy (een merk in al dan niet elektrisch bediende binnen- en buitenzonwering).

  X10 is misschien wel de bekendste en al decennia populairste standaard in de tot voor kort relatief weinig populaire wereld der domotica maar nu er de laatste jaren miljarden smart phones en tablets verkocht zijn en er een globale markt klaarligt voor home automation, lijkt de strijd om de standaard pas goed los te basten. Doet denken aan VHS/Betamax, Blu-ray vs HD-DVD en dergelijke en het zou me niet verbazen als het net als toen jaren duurt voordat er een duidelijke winnaar is.