Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 15 januari 2015

Logitech gaat concurreren met HomeKit

Bij Logitech Harmony denk je waarschijnlijk als eerst aan een grote afstandsbediening die alle AV-apparatuur in huis bedient. Logitech heeft echter grotere plannen met Harmony, het moet net als Apple’s HomeKit een centraal systeem voor home automation worden.

Met de Harmony Home Hub en een vandaag gelanceerde Harmony API kunnen fabrikanten van bijvoorbeeld slimme lampen, thermostaten en sloten inhaken op het systeem van Logitech. De bediening gaat niet alleen via de afstandsbedieningen, maar ook via een app, spraak en gebaren.

Volgens Logitech zijn er 270.000 potentiële apparaten die gebruik kunnen maken van de API. Voorlopig hebben IFTTT, Samsung SmartThings, Nest en Sonos al toegezegd het platform te gaan ondersteunen. Net als bij HomeKit kunnen apparaten gegroepeerd en aan acties verbonden worden. Om het systeem te laten werken is een Harmony Home Hub nodig. Dat lijkt ook meteen het zwakke punt van het systeem, weer een kastje nodig.

De Harmony Home Hub dient als spin in het web.

Logitech is niet de enige fabrikant die een centraal platform voor home automation optuigt, ook Google is met Works With Nest bezig met een centraal koppelpunt voor slimme apparaten in huis. Populaire apparaten gaan waarschijnlijk zowel met HomeKit als Nest als Logitech samenwerken.

SmartThings laat zien hoe het Harmony-systeem werkt:

Reageer op artikel:
Logitech gaat concurreren met HomeKit
Sluiten