LastPass nu ook als Mac-app verkrijgbaar

8 reacties

Met steeds meer accounts en hacks wordt een goed en uniek wachtwoord steeds belangrijker, maar om al je wachtwoorden te onthouden heb je wel een erg goed geheugen nodig. Gelukkig zijn daar wachtwoord-apps voor. Het bekende LastPass heeft een Mac-app uitgebracht.

LastPass had al een iOS-app en browser-plugins, maar de Mac-app maakt een aantal handelingen makkelijker. Zo blader je snel door wachtwoorden en privénotities heen, is de sterkte van wachtwoorden in een oogopslag te checken en kunnen veilige wachtwoorden worden gegenereerd.

Alle gegevens worden gesynchroniseerd met de iOS-app, maar op OS X werkt LastPass ook offline. Een handige functie is de Spotlight-achtige zoeker. Met een druk op command + shift + L opent een zoekbalk die een site meteen kan openen en inlogt, of het wachtwoord naar het klembord kan kopiëren.
Schermafbeelding 2015-01-21 om 17.25.41
LastPass doet alles wat je van een moderne digitale kluis en wachtwoord­beheerder verwacht. De apps voor iOS en OS X zijn gratis, maar bevatten banners. Voor € 11,99 per jaar koop je de advertenties af en kun je ook twee-staps-verificatie gebruiken.

https://www.youtube.com/watch?v=iSutnvnBvwk

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Mooi al die apps. Goede concurrentie houdt elkaar scherp. Ik zelf ben een tevreden gebruiker van 1Password en hoef ook niet direct naar een andere Vault.

 • Profielfoto
  San402

  Afroman 4 uur geleden
  Mooi al die apps. Goede concurrentie houdt elkaar scherp. Ik zelf ben een tevreden gebruiker van 1Password en hoef ook niet direct naar een andere Vault.

  Eens.
  Hier ook 1Password en tevreden.

 • Profielfoto
  Siri

  Allemaal leuk en aardig, maar wat is er mis met iCloud Keychain?
  Daarmee hoef je niet steeds wachtwoorden op te zoeken, maar die komen gewoon tevoorschijn wanneer je ze nodig hebt…

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Inderdaad eens met Siri, die iCloud Keychain werkt toch prima?

 • Profielfoto
  Afroman

  Fijn hoor al je wachtwoorden in de cloud. En je kn geen wachtwoorden opzoeken mocht je ineens achter een andere computer zitten.ja met veel moeite. Maar zo fijn als een echt passwordmanager is het niet nee.

 • Profielfoto
  IsSidha

  en weer een euro per maand erbij
  iedereen maar lopen klagen over de freemiums met games, maar ondertussen lopen de maandkosten voor een paar (handige) apps wel rap op..

  keychain werkt inderdaad goed genoeg..
  en zit ik ineens zomaar achter een andere computer dan ga ik daar ook niet zomaar even me wachtwoorden op inkloppen..

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @Afroman: En als je zomaar achter een andere computer zit hoe doe je dat dan met je echt fijne passwordmanager?

 • Profielfoto
  bwynants

  iCloud Keychain rules. En ja die werkt ook op een andere computer, gebruik het op 3 vaste en 2 mobiele computers….