Kwartaalcijfers Apple op dinsdag 27 januari

2 reacties

Op 27 januari vliegen de miljarden je weer om de oren. Dan maakt Apple zijn kwartaalcijfers over het eerste financiële kwartaal van 2015 bekend. Omdat Apple werkt met een gebroken boekjaar gaan die cijfers eigenlijk over de laatste drie maanden van 2014.

Middels een conference call om 23:00 uur Nederlandse tijd zullen de winst en omzet toegelicht worden. Ook worden verkoop­cijfers van Apple-apparaten bekend gemaakt. Hebben de feestdagen voor een nieuwe iPhone-record gezorgd en is de daling van de iPad-verkopen gestopt?

Vorig kwartaal werden alle records verbroken. De winst bedroeg 8,5 miljard dollar en de omzet was 42,1 miljard dollar. De Mac viel positief op. Er werden 5,5 miljoen Macs verkocht, 21 procent meer dan vorig jaar.

Ook de iPhone zat vorig kwartaal in de lift, er werden 39,2 miljoen iPhones verkocht, 16% meer dan het voorgaande jaar. Verwacht wordt dat de goede beschikbaarheid van de iPhone 6 in combinatie met de feestdagen voor een nieuw hoogtepunt gaat zorgen.

Schermafbeelding 2015-01-06 om 16.54.10
Koers van het aandeel Apple het afgelopen jaar.

Apple verwacht zelf tussen de 63.5 en 66.5 miljard dollar omzet te kunnen rapporteren. Of dat ook waargemaakt wordt weten we 27 januari. OMT blogt live tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Bonte

    Gokje, volgens mij zal de omzet eerder tussen 75 en 80 miljard liggen, misschien zelfs iets meer dan 80. Aantal iPhones zou 80 miljoen stuks moeten zijn, de productie was gepland op 67 miljoen maar die werd opgetrokken door de extreem hoge vraag. De nieuwe iMac en iPad zouden ook voor een goeie piek moeten gezorgd hebben. De winstpercentage blijft hetzelfde door de extra kosten voor de Watch en andere toekomstige producten.

  • Profielfoto
    Witte54

    Dat er winst wordt behaalt is wat zeker is en als ze met iets nieuws komen dan hoop ik de iPad 12 inch maar niet met iOS 8 of 9 maar met OS 11 die zou perfect in het rijtje horen van Apple