Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

Kwartaalcijfers Apple op dinsdag 27 januari

Op 27 januari vliegen de miljarden je weer om de oren. Dan maakt Apple zijn kwartaalcijfers over het eerste financiële kwartaal van 2015 bekend. Omdat Apple werkt met een gebroken boekjaar gaan die cijfers eigenlijk over de laatste drie maanden van 2014.

Middels een conference call om 23:00 uur Nederlandse tijd zullen de winst en omzet toegelicht worden. Ook worden verkoop­cijfers van Apple-apparaten bekend gemaakt. Hebben de feestdagen voor een nieuwe iPhone-record gezorgd en is de daling van de iPad-verkopen gestopt?

Vorig kwartaal werden alle records verbroken. De winst bedroeg 8,5 miljard dollar en de omzet was 42,1 miljard dollar. De Mac viel positief op. Er werden 5,5 miljoen Macs verkocht, 21 procent meer dan vorig jaar.

Ook de iPhone zat vorig kwartaal in de lift, er werden 39,2 miljoen iPhones verkocht, 16% meer dan het voorgaande jaar. Verwacht wordt dat de goede beschikbaarheid van de iPhone 6 in combinatie met de feestdagen voor een nieuw hoogtepunt gaat zorgen.

Koers van het aandeel Apple het afgelopen jaar.

Apple verwacht zelf tussen de 63.5 en 66.5 miljard dollar omzet te kunnen rapporteren. Of dat ook waargemaakt wordt weten we 27 januari. OMT blogt live tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kwartaalcijfers Apple op dinsdag 27 januari
Sluiten