Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 6 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

Kenwood sluit aan in CarPlay-rijtje

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is losgebarsten en hoewel grote merken zoals Apple, Microsoft en Google tegenwoordig hun eigen feestjes bouwen rond nieuwe producten, is er vanuit de hoek van de randapparatuur genoeg om over te berichten.

Zo zagen we vandaag en gisteren verschillende aankondigingen van automerken en autoradiofabrikanten die Apple’s CarPlay gaan ondersteunen en daarmee lijkt CarPlay eindelijk zichtbaar te worden in de echte wereld. Na AlpinePioneer en Parrot is Kenwood de nieuwste ‘after market’ CarPlay-telg.

Zoals bij veel after-market radio’s moet je even door een lelijke interface heen voordat CarPlay start.

Maar Kenwood kiest met de DDX9902S niet alléén voor Apple, want naast CarPlay, ondersteunt het apparaat ook ‘Android Auto’, de CarPlay-variant van Google. Bediening gaat zoals bij alle CarPlay-apparaten via een 2-din hoog touchscreen, via je stem met Siri en, indien aanwezig in de auto, met knoppen op het stuur. Je iPhone 5, 5S of 6 sluit je aan een speciale Lighting naar HDMI-kabel, waarmee je telefoon continue bijgeladen wordt. Voor mensen zonder smartphone werkt het apparaat ook als een traditionele autoradio.

De leverdatum en prijs van de DDX9902S moet Kenwood nog bekend maken.

Met CarPlay kun je eenvoudig handsfree bellen, berichten dicteren en voorgelezen krijgen, navigeren met Apple Maps en muziek, podcast of Spotify luisteren. Allemaal afkomstig van je iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kenwood sluit aan in CarPlay-rijtje
Sluiten