Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

iPod-bedenker Tony Fadell leidt nu Google Glass

Google gaat serieus werk van zijn Google Glass-project maken. De in 2013 uitgebrachte bril bevond zich lange tijd in een open beta, maar wordt nu onderdeel van de Nest-afdeling. Google kocht Nest vorig jaar van Tony Fadell, de bedenker van de iPod.

Volgens Google moeten Fadell en zijn team Google Glass van concept naar realiteit brengen. Voorheen viel Glass onder Google X, een afdeling waar experimentele producten gehuisvest zijn. Of Fadell betrokken blijft bij de ontwikkeling van de Nest-thermostaat en rookmelder is onduidelijk.

Samen met de verandering van afdeling stopt Google het Glass Explorer-programma. Dat wil zeggen dat de futuristische bril niet langer te koop is. De zoekgigant zegt dat de beta interessante informatie heeft opgeleverd en dat Glass terugkomt als de markt daar klaar voor is.

Google Glass werd in 2012 groots aangekondigd, maar de slimme bril werd nooit een maatschappelijk geaccepteerd fenomeen. Er waren veel vragen over privacy en veiligheid. Dragers kregen al snel de bijnaam ‘Glassholes’. Volgens diverse berichten werkt Google aan een tweede versie van Glass. Deze zou er meer als een gewone bril uit gaan zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPod-bedenker Tony Fadell leidt nu Google Glass
Sluiten