iPod-bedenker Tony Fadell leidt nu Google Glass

6 reacties

Google gaat serieus werk van zijn Google Glass-project maken. De in 2013 uitgebrachte bril bevond zich lange tijd in een open beta, maar wordt nu onderdeel van de Nest-afdeling. Google kocht Nest vorig jaar van Tony Fadell, de bedenker van de iPod.

Volgens Google moeten Fadell en zijn team Google Glass van concept naar realiteit brengen. Voorheen viel Glass onder Google X, een afdeling waar experimentele producten gehuisvest zijn. Of Fadell betrokken blijft bij de ontwikkeling van de Nest-thermostaat en rookmelder is onduidelijk.

Samen met de verandering van afdeling stopt Google het Glass Explorer-programma. Dat wil zeggen dat de futuristische bril niet langer te koop is. De zoekgigant zegt dat de beta interessante informatie heeft opgeleverd en dat Glass terugkomt als de markt daar klaar voor is.
glasshole
Google Glass werd in 2012 groots aangekondigd, maar de slimme bril werd nooit een maatschappelijk geaccepteerd fenomeen. Er waren veel vragen over privacy en veiligheid. Dragers kregen al snel de bijnaam ‘Glassholes’. Volgens diverse berichten werkt Google aan een tweede versie van Glass. Deze zou er meer als een gewone bril uit gaan zien.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  snipper

  De bedenker van de iPod, dat klinkt mooi duidelijk! Als ik wikipedia moet geloven zijn de meningen daarover echter verdeeld. Het is bekend hoe Jobs zich met elk detail bemoeide en dat Ive hoofdontwerper was, dus met het uiterlijk en de interface zullen op zijn minst zij zich bemoeid hebben.

  Het concept bestond sowieso al jaren, er was zelfs al een werkend prototype digitale speler sinds 1979 van een ander, dus dat kan hij ook niet claimen. Met de iPod is de ‘portable digital media player’ populair gemaakt maar met name de Rio was al drie jaar te koop.geschiedenis van de draagbare media spelers

 • Profielfoto
  Dydefox

  aaaahhhh, als we zo gaan beginnen: de opslag van twee minuten muziek op een Eprom met behulp van een Commodore 64 was in 1983 al een feit…en portable.

 • Profielfoto
  Nikita

  Terwijl gisteren op het nieuws was dat de verkoop van Glass gestaakt wordt…

  Ik hoop trouwens dat eventuele nieuwe versies niet opgaan in de massa qua design. Er hangen al genoeg camera’s in de stad, ik zit er niet op te wachten dat jan-en-alleman ook nog eens met een webcam op hun smoel rondloopt.

 • Profielfoto
  remcojan

  Terwijl gisteren op het nieuws was dat de verkoop van Glass gestaakt wordt…

  Verkoop aan consumers is gestaakt.

 • Profielfoto
  computer space

  Ik heb dit weekend in 3 kranten over de Glassxit gelezen. Gaat die man aan een dood paard trekken…. sneu.

 • Profielfoto
  snipper

  aaaahhhh, als we zo gaan beginnen: de opslag van twee minuten muziek op een Eprom met behulp van een Commodore 64 was in 1983 al een feit…en portable.

  Een Commodore 64 is niet portable, want werkt alleen met een 220 Volt stekker en zonder kun je de Eprom niet afspelen. Het concept uit 1979 kon overigens al ongeveer een uur muziek opnemen dus wat dat betreft was het al een sterk concept.