Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

iPhone 6s krijgt mogelijk OLED-scherm

Terwijl andere fabrikanten al smartphones met een OLED-scherm op de markt hebben, houdt Apple voor de iPhone vast een een LCD/IPS Display. Volgens het Japanse zakenblad Nikkan Kogyo Shimbun staat Apple op het punt om OLED-techniek te gaan adopteren.

Vaste Apple-leverancier Foxconn is bezig met de bouw van een nieuwe fabriek waar exclusief voor Apple schermen gemaakt zullen worden. Volgens het Japanse blad gaat die fabriek zich volledig richten op OLED-schermen.

Het enige Apple-product waarvan bekend is dat het een OLED-scherm krijgt, is de Apple Watch. Deze schermen worden door LG geleverd. De nieuwe fabriek van Foxconn, die 2,6 miljard euro kost om op te bouwen, heeft echter genoeg capaciteit om voor meer dan een product schermen te produceren.

De nieuwe fabriek staat in het Kaohsiung Science Park (Taiwan).

Kosten en baten van OLED

OLED-schermen hebben als voordeel dat ze minder energie verbruiken en een realistischere kleurweergave hebben. Door deze techniek in te zetten kan Apple de iPhone niet alleen een langere accuduur geven, maar de beeldkwaliteit ook verbeteren. Samsung maakt voor zijn high-end smartphones al gebruik van OLED-schermen.

Het nadeel van OLED is de kostprijs. Een OLED-scherm is duurder om te maken dan een IPS variant. Mogelijk kan Apple dit oplossen door de schermen met een vaste partner in een eigen fabriek te laten maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone 6s krijgt mogelijk OLED-scherm
Sluiten