Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 15 januari 2015

‘iPhone 6s krijgt 2GB werkgeheugen’

Sinds de iPhone 5 is de hoeveelheid RAM in een iPhone altijd 1GB gebleven. Pas met de komst van de iPad Air 2 maakte Apple voor het eerst de stap naar 2GB werkgeheugen. Volgens het Taiwanese TechNews krijgt ook de iPhone 6s 2GB werkgeheugen.

Het gaat om 2GB LPDDR4-RAM en dat is een flinke stap vooruit vergeleken met de iPhone 6, die beschikt over over 1GB LDDR3-RAM. De nieuwe generatie geheugen is bovendien twee keer zo snel.

Volgens de geruchten uit de productieketen zal het geheugen geleverd worden door Apple’s vaste leveranciers Hynix, Samsung en Micron-Elpida. Deze bedrijven leverden ook al het geheugen voor de iPhone 6. De laaste dagen volgen geruchten over de iPhone 6s elkaar snel op, waarschijnlijk is Apple in onderhandeling met leveranciers van componenten.

De hoeveelheid werkgeheugen in de iPhone is omstreden. Door de efficiëntie van iOS zou de iPhone genoeg hebben aan 1GB RAM, maar 2GB biedt meer gebruiksgemak. Zo kan de status van apps of Safari-tabbladen langer bewaard blijven tijdens multitasken.

Reageer op artikel:
‘iPhone 6s krijgt 2GB werkgeheugen’
Sluiten