iPad Pro case duikt op bij bekende bron

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Als Chinese fabrikanten alvast hoesjes en cases voor een nieuw Apple-product gaan maken, weet je het bijna zeker: Er moet dan wel serieus iets aan zitten te komen. Vandaag verschijnt de eerste foto van wat een case voor een 12-inch iPad Pro moet zijn.

Een foto van de cover werd door de Franse site Nowhereelse gepubliceerd. De cover wijkt behoorlijk af van bestaande cases. Er is ruimte voor stereo-speakers en het oppervlak is groot genoeg voor een 12,2- of 12,9-inch tablet.

De grote iPad is al lange tijd onderdeel van geruchten. De grotere iPad krijgt mogelijk de naam iPad Air Plus en wordt volgens de laatste geruchten tijdens WWDC 2015 gepresenteerd en zou zelfs een optionele stylus krijgen.

Te zien is dat de case zowel aan de boven- als onderkant openingen bevat. Dit strookt met geruchten over speakers aan beide kanten van de tablet. Zo is er altijd stereo-geluid hoorbaar, hoe de tablet ook vastgehouden wordt.
iPad-Pro-Air-Plus-Coque-01
Twee opties: Deze case versterkt eerdere geruchten of de case is ontworpen aan de hand van de al verschenen geruchten.

Via: MacRumours

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Xcode

  Dit zegt uiteraard nog niks, dit kan zo uit een 3D printer gerold zijn en nu is het ineens nieuws.

 • Profielfoto
  Edwin

  Apple maakt echt prachtige producten maar waarom moet er om elke iPad en iPhone toch een hoes… dan is er toch een foutje in een bruikbaar ontwerp. Benieuwd wat voor hoesjes er voor de Apple Watch komen…

 • Profielfoto
  StephanNL

  Apple maakt echt prachtige producten maar waarom moet er om elke iPad en iPhone toch een hoes… dan is er toch een foutje in een bruikbaar ontwerp. Benieuwd wat voor hoesjes er voor de Apple Watch komen…

  Dit is geen hoes. Dit is de achterkant van de iPad zelf.

 • Profielfoto
  Edwin

  @StephanNL, er wordt gesproken over Chinese covers maar desalniettemin zal ook voor deze iPad wel een hoes worden uitgebracht. Vandaag een OnePlus One in mijn handen gehad met een zeer praktische achterkant. minder fraai inderdaad maar niet minder dan een iPhone mét hoes.
  .

 • Profielfoto
  sunapple

  Hoesjes hebben het wel eens eerder bij het rechte eind gehad en de geruchten over dit grote ding worden de laatste tijd steeds sterker. Er was een markt voor de kleine iPad, er zal vast ook één zijn voor de grote.

  Ik zie mijzelf daar nog wel wat op schetsen en dergelijke. Zou ook leuk zijn als hij als invoerapparaat voor de Mac te gebruiken zou zijn, scheelt een dure aanschaf van zo’n tekentablet.

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Of de case is een “reclame” stunt/ voorproefje van apple om haar klanten alvast gek te maken. Zoals wel vaker dingen plotseling opduiken uit het niets.

 • Profielfoto
  Daan van der Weele

  Een hoesje is niks mis mee. Als je bij hoesje denkt aan goedkope plastic hoesjes is het inderdaad lelijk. Met een leren Apple hoes of andere mooie leren of doorzichtige hoes is de iPhone of iPad ook met hoes mooi

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Een tijdje geleden dook er ook al een iPad prototype achterzijde op met twee dock connectors. Ze spelen dus al langer met het idee van een verticaal en horizontaal dockbare iPad.

 • Profielfoto
  knekkie

  Hoe kan Apple zich nog onderscheiden met een groot formaat tablet op iOS?
  Een pennetje gaat weinig zonden aan de dijk brengen.

  Ik ben benieuwd wat het dan wel gaat zijn waardoor dit de dalende iPad verkoop cijfers weer in een lift moeten brengen.

 • Profielfoto
  chrispis

  Ik wil ‘m. Als grafisch ontwerper kan ik m mooi gebruiken voor presentaties. Verder als digitaal schetsboek. Hoop dat ie om die reden retesnel is zodat het apple pennetje geen ‘lag’ vertoont. Misschien zelfs als tweede beeldscherm.

 • Profielfoto
  Helena

  :|De iPad Mini stopt er waarschijnlijk mee, of wordt maar om de paar jaar vernieuwd. Ik wou een iPad Mini kopen en was aan het twijfelen of ik zou wachten op de 3 gelukkig heb ik dit niet gedaan want het enige nieuwe is dat hij Touch ID heeft, in het goud beschikbaar is, en dat de accu korter meegaat en bovendien kost hij €100 meer. Ik vind dit best wel spijtig want ik vind de iPad Mini echt top, trouwens de enige die je in 1 hand kan houden.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Laat ik er eens een rare gedachte ingooien.

  2 nieuwe devices:
  Een iPad+ …..
  Een MBA 12″ ……
  Een iPad+ ……
  Een MBA 12″ ……

  Het is één device
  Afneembaar scherm
  2 processoren
  2 besturingssystemen

  Haal je het scherm eraf, dan is het een tablet met iOS
  Zet je het scherm op het keyboard, dan wordt het een MBA

 • Profielfoto
  knekkie

  @Chrispis

  Vertoont de huidige iPad lijn lag bij gebruik van een stylus? Op de ipad 2 (m’n laatste ipad) had ik daar geen last van. Ik werkte met stylie van adonit jot. Dat was gewoon 1op1. Werkte prima zonder lag. Nadeel was dat het alleen werkte in de apps die met de sylus overweg konden. Ook het presentaties geven ging prima.

  Volgens mij heb je nu alles al wat je verlangt in de huidige iPad lijn. Of wil je er als grafisch ontwerper meer mee kunnen dan schetsen en presenteren?

  Ik wel en ben daarom bij de Surface tablets beland. Daar heb je een drukgevoelige pen en Multi-touch die weet om te gaan met je handpalm zodat je je hand op het scherm kan rusten tijdens het tekenen. En je zit niet vast aan specifieke software.

  De desktop versie van Adobe cc of sketchbook pro er op en je kan als grafisch ontwerper het zelfde met je tablet als wat je nu kan op je MacBook in combinatie met een wacom teken scherm of tablet.

  Dat is lang voor wil je een grote ipad waarop je meer kan dan schetsen en presenteren (productie draaien) overweeg een Surface pro 3

 • Profielfoto
  knekkie

  @iPhonefans

  Ik hoop dat dat geen Frankenstein apparaat wordt. Maar toch zou het mooi zijn als de iPad pro de kant van de surface op gaat. Dus met een OSX variant die multi-Touch ondersteund en pen input begrijpt. Een interface die zich aanpast aan de beschikbare inputmogelijkheden

  Daar moet Apple iOS & Mac OS voor samensmelten. En als dat op een elegante manier gebeurt dan opent dit deuren naar een Touch computer lijn van Apple.

  Geen Frankenstein apparaten maar meer iets in de richting van een Super dunne wacom cintiq 24HD achtige iMac Touch en lenovo yoga achtige MacBooks en Surface PRO 3 achtige iPads in een mooi J Ive jasje.

 • Profielfoto
  Unlock32

  Dat is lang voor wil je een grote ipad waarop je meer kan dan schetsen en presenteren (productie draaien) overweeg een Surface pro 3

  Prima natuurlijk en heel veel plezier ermee, maar het is en blijft natuurlijk geen vergelijking een iPad wat dan ook en een Surface pro 3.

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Is dan niemand blij met die mogelijke stereo-opties aan twee zijden? Het is hoog tijd dat de iPad stereo geluid krijgt zowel in portrait of landscape mode!!

 • Profielfoto
  computer space

  Off topic, maar wanneer gaat OMT eens die voorpagina fixen. Wwer helemaal vol met 2011 forum topics….