Iedere week nieuwe Apple Store in China

Door: Raymon Mens - 3 reacties

De kerstdagen zijn voor ons achter de rug, maar in China begint het festiviteitenseizoen pas. Met het Chinese nieuwjaar in zicht, opent Apple de komende weken in een moordend tempo nieuwe Apple Stores. Iedere week gaan een of meer winkels open.

Dit vertelt Apple’s retailmanager Angela Arendts in een interview met Xinhua News. De eerste nieuwe Apple Store werd vorige week in centrale provincie­hoofdstad Zhengzhou geopend. Volgend weekend volgt een opening in Hangzhou, een van de bekendste en welvarendste steden.

De nieuwe Apple Stores in China zijn onderdeel van een groot uitbreidings­plan. Volgend jaar moeten er 40 Apple Stores verspreid over China zijn. Met de vijf te openen winkels komt het totaal op 20 Apple Stores.

mixczhengzhou_hero_2x
De recent geopende Apple Store in het MixC-winkelcentrum van Zhengzhou.

Arendts wilde niet kwijt waar de overige winkels geopend zullen worden. Maar vacatures wijzen op nog 15 nieuwe locaties. Volgens de topvrouw van Apple Retail is er echter een winkel in China die het snelst groeit, dat is de Online Apple Store. Tijdens een conference call zei Apple-CEO Tim Cook al dat het niet lang zal duren voordat China winstgevender is dan de VS of Europa.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  robinho96

  Als dat even snel zou gaan in Nederland en België, dat zou leuk zijn (tijdelijk toch)!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat is écht booming business in China! Elke week een nieuwe Apple Store…
  Hoeveel weken gaan ze dat volhouden?! Uiteindelijk kan het er op uit draaien dat China financiële gezien de belangrijkste markt wordt voor Apple.

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Dan zullen er vast nog aardig wat komen aangezien we
  In nederland al 3 stores hebben met ongeveer 16-17 miljoen mensen zijn
  en in china ongeveer met 1,3 miljard.