Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

Iedere week nieuwe Apple Store in China

De kerstdagen zijn voor ons achter de rug, maar in China begint het festiviteitenseizoen pas. Met het Chinese nieuwjaar in zicht, opent Apple de komende weken in een moordend tempo nieuwe Apple Stores. Iedere week gaan een of meer winkels open.

Dit vertelt Apple’s retailmanager Angela Arendts in een interview met Xinhua News. De eerste nieuwe Apple Store werd vorige week in centrale provincie­hoofdstad Zhengzhou geopend. Volgend weekend volgt een opening in Hangzhou, een van de bekendste en welvarendste steden.

De nieuwe Apple Stores in China zijn onderdeel van een groot uitbreidings­plan. Volgend jaar moeten er 40 Apple Stores verspreid over China zijn. Met de vijf te openen winkels komt het totaal op 20 Apple Stores.

De recent geopende Apple Store in het MixC-winkelcentrum van Zhengzhou.

Arendts wilde niet kwijt waar de overige winkels geopend zullen worden. Maar vacatures wijzen op nog 15 nieuwe locaties. Volgens de topvrouw van Apple Retail is er echter een winkel in China die het snelst groeit, dat is de Online Apple Store. Tijdens een conference call zei Apple-CEO Tim Cook al dat het niet lang zal duren voordat China winstgevender is dan de VS of Europa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Iedere week nieuwe Apple Store in China
Sluiten