iCloud-fotobibliotheek is terug online

7 reacties

Nadat iCloud-foto’s vorige week zonder enig bericht van de iCloud-webportal verdween, is de fotodienst nu terug online. Apple heeft geen uitleg gegeven over het verdwijnen van iCloud-foto’s of de foutmeldingen die na het openen van de fotodienst verschenen.

Gezien er geen nieuwe functies toegevoegd zijn, ging het waarschijnlijk om een tijdelijke storing. Er zijn geen foto’s verloren gegaan. iCloud-foto’s is onderdeel van iCloud-fotobibliotheek en laat je alle foto’s op alle iOS-apparaten centraal opslaan en bekijken. De dienst is nog in beta-fase.

iCloud-foto’s op iCloud.com is momenteel de enige manier om foto’s van iOS-apparaten die in iCloud-fotobibliotheek staan te bekijken. Apple werkt aan een nieuwe foto’s-app voor OS X die zowel iPhoto als Aperture gaat vervangen, deze wordt later dit jaar verwacht.

photos-mac-demo
Voorproefje van Foto’s-app voor Mac tijdens de aankondiging van OS X Yosemite.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  Zal wel voor onderhoud richting de definitieve versie zijn geweest.

 • Profielfoto
  sunapple

  Toch maar eens proberen dan. Het is in principe dé oplossing waar ik op zat te wachten, maar om nou al mijn foto’s via het webportaal te uploaden lijkt mij wat inefficiënt. Dan maar wachten tot de app uit is. En hopen dat het enigszins vlekkeloos werkt straks, foto’s en iCloud zijn altijd een gevoelig onderwerp…

 • Profielfoto
  Douwie

  Ik gebruik het al een tijdje (iPhone 6 en Windows pc) en het is best handig moet ik zeggen. Helaas zit er alleen totaal geen snelheid in maar het is niet voor niks een beta natuurlijk..

 • Profielfoto
  SvS

  Snelheid – cloud documenten – Apple = geen goede ervaringen, met iTools vroeger, iDisk en later MeMobile. Hoop dat er straks wel schot in de zaak komt.

 • Profielfoto
  Ton Haex

  Ik gebruik het ook al weer een tijdje en heb vooral nog alleen mijn iPhone en iPad foto’s in de cloud staan. Was wel even schrikken afgelopen dagen, maar gelukkig had ik mijn backup op DropBox, waar ik overging ook Carrousel gebruik.

  Voorlopig gaat mijn Aperture database (ruim 80.000 foto) nog niet over.

  Wat ik wel vreemd vind aan iCloud foto is het feit dat ik in iTunes zie dat ik meer foto’s op de iPhone heb staan dan dat er in de foto app wordt aangegeven.

  Dus echt goed en betrouwbaar werken doet het nog niet voor mij.

 • Profielfoto
  Appeltje86

  Na nu een maand of 2 iCloud fotobibliotheek (bèta) gebruikt te hebben, ben ik aardig tevreden over de werking daarvan.
  Het geeft een overzichtelijk gevoel dat op mijn iPhone en iPad dezelfde foto’s staan, met ook dezelfde aangebrachte wijzigingen. (crop.. belichting etc.)

  Nu ben ik onlangs eens wat gaan testen met het uploaden van foto’s naar iCloud.com.
  Het uploaden gaat goed, alleen lijkt het alsof de exif data niet goed wordt uitgelezen. De data en tijdstippen kloppen niet meer, waardoor de foto’s kriskras door mijn huidige iPhone foto’s gezet worden. Hebben meer mensen last van dit probleem??

  Tegelijkertijd ben ik wat aan het experimenteren met Carousel van Dropbox die diezelfde foto’s keurig op volgorde van datum en tijd tussen mijn andere foto’s plaatst. Verder ben je bij het kopen van extra opslagruimte bij Dropbox een stuk voordeliger uit dan bij iCloud.

  Ik laat het nog even van de lang verwachte nieuwe OSX foto-app afhangen of ik mijn complete fotocollectie aan iCloud of aan Carousel / Dropbox ga toevertrouwen.

 • Profielfoto
  Denief

  Ik had het op mijn iphone 6 allemaal mooi op (datum) volgorde, ook de 1600 geïmporteerde foto’s van mijn 4s. Maar sinds de iCloud fotobibliotheek offline is gegaan zijn de recente foto’s niet meer doorgestuurd naar iCloud. En staat alles op mijn iphone kris kras door elkaar.:( Iemand een oplossing?