Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 januari 2015

Grote namen in cast biografische Steve Jobs-film

De nieuwe film over het leven van Steve Jobs is door heel wat ups en downs gegaan maar nu de opnamen begonnen zijn, heeft Universal de cast officieel bekend gemaakt. De film is gebaseerd op de biografie van Steve Jobs, geschreven door Walter Isaacson.

De film speelt zich af in drie scenes, iedere scene is een flashback naar een belangrijk moment in het leven van Jobs. De regie is in handen van Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting) en het script is geschreven door Aaron Sorkin (The Social Network, The Newsroom). Dit zijn de acteurs:

Michael Fassbender is Steve Jobs

De hoofdrol is voor Michael Fassbender. De Duitse acteur speelt de rol van Steve Jobs. Voorheen was Fassbender te zien in X-Men en Prometheus.

Seth Rogen is Steve Wozniak

Roodharige grappenmaker Seth Rogen duikt in de rol van Steve Wozniak. Dat is man die samen met Steve Jobs Apple oprichtte. Steve Jobs was vooral goed in het bedenken van producten, terwijl Wozniak de technische man was die eigenhandig de eerste Apple-computers in elkaar soldeerde.

Jeff Daniels is John Sculley

Voormalig Apple-CEO John Sculley werd ooit door Steve Jobs bij Pepsi weggelokt met de vraag “Wil je je hele leven suikerwater aan kinderen verkopen of kom je met mij de wereld veranderen?” De Amerikaanse Jeff Daniels speelde voorheen in The Newsroom en Dumb and Dumber.

Kate Winslet is Joanna Hoffman

Joanna Hoffman is een relatief onbekende dame die een belangrijke als marketeer speelde bij het op de markt brengen van de Mac. Het feit dat filmicoon Kate Winslet haar rol speelt kan alleen maar betekenen dat ze belangrijk onderdeel van de film is.

Drie actrices zijn Lisa Brennan-Jobs

De dochter van Steve Jobs is in verschillende levensfases te zien. Daarom waren drie actrices nodig om de rol van Lisa Jobs te vervullen. Van links naar rechts: Ripley Sobo, Makenzie Moss en Perla Haney-Jardine.

Bijrollen zijn voor Katherine Waterston als Chrisann Brennan, de ex van Jobs. Al laatste speelt Michael Stuhlbarg de rol van Andy Hertzfeld, een van de eerste personeelsleden van Apple die betrokken was bij het ontwikkelen van de Macintosh. Het is nog niet bekend wanneer de film te zien is.

Reageer op artikel:
Grote namen in cast biografische Steve Jobs-film
Sluiten