Grote iPhones zorgen voor record in Azië

3 reacties

De grotere iPhone 6 en iPhone 6 Plus vallen in de smaak bij inwoners van Korea, China en Japan. In deze belangrijke Aziatische markten schiet het marktaandeel van de iPhone in rap tempo omhoog. Dat becijferde marktonder­zoeker Counterpoint Research.

Apple had in november 51 procent van de Japanse smartphone-markt in handen, voorheen was dat 20 procent. In Zuid-Korea krijgt Samsung een flinke klap. Apple is de eerste buitenlandse fabrikant ooit die meer dan 20 procent marktaandeel in het thuisland van Samsung behaalt.

In Zuid-Korea verdubbelde marktaandeel van de iPhone ruim van 15 naar 33 procent. Dat lijkt vooral ten koste te gaan van LG en Samsung.
Apple-Korea-Nov-2014
Volgens Counterpoint is Zuid-Korea de grootste markt voor telefoons met grote schermen en zijn phablets er inmiddels de standaard. Het enige wat de groei van de grotere iPhones remt, is volgens de marktonderzoeker de beperkte beschikbaarheid van de toestellen.

Apple maakt op dinsdag 27 januari nieuwe kwartaalcijfers bekend. Analisten verwachten ongeveer 60 miljoen verkochte iPhones.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  27 november pas? Of di 27 januari?
  Anyway, goede ontwikkeling voor Apple in Azië, ondanks absurde aanschafprijzen!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Goede ontwikkeling in Azië. iPhone wordt daar wel als het summum gezien.
  (Ach, waar niet, als je een beetje verstand hebt ;-)) Toch zijn Apple producten in Azië vaak nog wat duurder dan bij ons, terwijl de meeste mensen veel minder geld hebben. Maar er zijn blijkbaar nog genoeg rijken die het zich kunnen veroorloven.
  Samsung zal dat niet fijn vinden dat Apple met de iPhone zo’n enorme boost heeft gemaakt!

 • Profielfoto
  seek

  Neem me niet kwalijk hoor, maar Apple stond in deze grafiek op minder dan 5% in mei 2014, niet op 15%.

  Als dat waar is, is het dus een ongeveer 700% groei in 6 maanden.