Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 januari 2015

Grote iPhones zorgen voor record in Azië

De grotere iPhone 6 en iPhone 6 Plus vallen in de smaak bij inwoners van Korea, China en Japan. In deze belangrijke Aziatische markten schiet het marktaandeel van de iPhone in rap tempo omhoog. Dat becijferde marktonder­zoeker Counterpoint Research.

Apple had in november 51 procent van de Japanse smartphone-markt in handen, voorheen was dat 20 procent. In Zuid-Korea krijgt Samsung een flinke klap. Apple is de eerste buitenlandse fabrikant ooit die meer dan 20 procent marktaandeel in het thuisland van Samsung behaalt.

In Zuid-Korea verdubbelde marktaandeel van de iPhone ruim van 15 naar 33 procent. Dat lijkt vooral ten koste te gaan van LG en Samsung.

Volgens Counterpoint is Zuid-Korea de grootste markt voor telefoons met grote schermen en zijn phablets er inmiddels de standaard. Het enige wat de groei van de grotere iPhones remt, is volgens de marktonderzoeker de beperkte beschikbaarheid van de toestellen.

Apple maakt op dinsdag 27 januari nieuwe kwartaalcijfers bekend. Analisten verwachten ongeveer 60 miljoen verkochte iPhones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote iPhones zorgen voor record in Azië
Sluiten