Goofy: Facebook Messenger als Mac-app

8 reacties

Met 500 miljoen gebruikers in Facebook Messenger inmiddels een serieuze chatdienst. Er zijn apps voor iOS en Android, maar op OS X zit Facebook Messenger ergens tussen je andere 100 openstaande tabbladen. Dat moet handiger, dacht ontwikkelaar Daniel Büchele.

De Duitser maakte daarom Goofy, een app die Facebook Messenger naar de desktop brengt. Goofy is compleet met notifcaties, groeps­gesprekken, emoticons, stickers en de mogelijkheid om foto’s te sturen. De app is gratis en werkt op OS X 10.9 Mavericks en nieuwer.
goofy-app
De app is in weze de web-messenger van Facebook opnieuw verpakt met aangepaste opmaak en uitbreidingen zoals notificaties en badges in het dock-icoon. Inloggen gaat via Facebook zelf en als je al op de Facebook-website ingelogd bent, werkt de app direct. Op zijn blog omschrijft de ontwikkelaar welke technieken hij heeft gebruikt.

Het is ook mogelijk om Facebook Messenger te integreren in de Berichten-app van OS X, maar dan mis je wel alle extra’s als groepsgesprekken en de mogelijkheid om foto’s te versturen.

  • Goofy (OS X 10.9 en nieuwer) is gratis te downloaden via goofyapp.com