Goofy: Facebook Messenger als Mac-app

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Met 500 miljoen gebruikers in Facebook Messenger inmiddels een serieuze chatdienst. Er zijn apps voor iOS en Android, maar op OS X zit Facebook Messenger ergens tussen je andere 100 openstaande tabbladen. Dat moet handiger, dacht ontwikkelaar Daniel B├╝chele.

De Duitser maakte daarom Goofy, een app die Facebook Messenger naar de desktop brengt. Goofy is compleet met notifcaties, groeps┬şgesprekken, emoticons, stickers en de mogelijkheid om foto’s te sturen. De app is gratis en werkt op OS X 10.9 Mavericks en nieuwer.
goofy-app
De app is in weze de web-messenger van Facebook opnieuw verpakt met aangepaste opmaak en uitbreidingen zoals notificaties en badges in het dock-icoon. Inloggen gaat via Facebook zelf en als je al op de Facebook-website ingelogd bent, werkt de app direct. Op zijn blog omschrijft de ontwikkelaar welke technieken hij heeft gebruikt.

Het is ook mogelijk om Facebook Messenger te integreren in de Berichten-app van OS X, maar dan mis je wel alle extra’s als groepsgesprekken en de mogelijkheid om foto’s te versturen.

  • Goofy (OS X 10.9 en nieuwer) is gratis te downloaden via goofyapp.com