Raymon Mens
Raymon Mens Reviews 8 januari 2015

Glimpse transformeert iedere webpagina tot iOS 8-widget

Nieuws, rekenmachines, bediening voor je Philips Hue en notities. Er zijn al heel wat widgets die van alles in je notificatiescherm kunnen weergeven. Een widget die een webpagina in je vandaag-scherm toont, hadden we echter nog niet gezien.

Dat is precies wat Glimpse doet. Je geeft in de app een of meer webpagina’s op en je ziet deze vervolgens in je notificatiescherm als widget. Zo heb je bijvoorbeeld het woord van de dag, de voorpagina van OMT of de NS-vertrektijden van je favoriete station in je berichtencentrum.

Het invoegen van een webpagina is eenvoudig. Je geeft een naam en een URL op en kiest vervolgens welk deel van de webpagina je in de widget wil weergeven. Daarbij kun je zoomen en croppen.

Heb je er meer dan één webpagina ingesteld, dan staan onderaan knoppen om tussen webpagina’s te switchen. Ook kan de webpagina ververst of in Safari geopend worden. Een nadeel is dat webpagina’s handmatig ververst moeten worden. Waarschijnlijk het gevolg van een limitatie in iOS.
Downloaden
Glimpse is te downloaden in de App Store en vereist minimaal iOS 8. De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod.

Reageer op artikel:
Glimpse transformeert iedere webpagina tot iOS 8-widget
Sluiten