Glimpse transformeert iedere webpagina tot iOS 8-widget

3 reacties

Nieuws, rekenmachines, bediening voor je Philips Hue en notities. Er zijn al heel wat widgets die van alles in je notificatiescherm kunnen weergeven. Een widget die een webpagina in je vandaag-scherm toont, hadden we echter nog niet gezien.

Dat is precies wat Glimpse doet. Je geeft in de app een of meer webpagina’s op en je ziet deze vervolgens in je notificatiescherm als widget. Zo heb je bijvoorbeeld het woord van de dag, de voorpagina van OMT of de NS-vertrektijden van je favoriete station in je berichtencentrum.

Het invoegen van een webpagina is eenvoudig. Je geeft een naam en een URL op en kiest vervolgens welk deel van de webpagina je in de widget wil weergeven. Daarbij kun je zoomen en croppen.
glimpse-001
Heb je er meer dan één webpagina ingesteld, dan staan onderaan knoppen om tussen webpagina’s te switchen. Ook kan de webpagina ververst of in Safari geopend worden. Een nadeel is dat webpagina’s handmatig ververst moeten worden. Waarschijnlijk het gevolg van een limitatie in iOS.
glimpse-002
Downloaden
Glimpse is te downloaden in de App Store en vereist minimaal iOS 8. De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Zjories

  Iets zegt me dat dit zo’n widget is die binnen enkele dagen / weken verwijderd zal worden door apple om wat voor vage reden dan ook.

 • Profielfoto
  Kevintjuhhhh

  Werkt dit ook met stukken van website waar je eerst bij moet inloggen?

 • Profielfoto
  jort_programmeur

  @kevintjuhhhh
  Dat ligt eraan hoe de site is gemaakt.
  Ik denk dat het met de meeste site’s niet kan in verband met veiligheid.