Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 januari 2015

Gerucht: iPad Pro krijgt optionele stylus

Hoewel de afgelopen weken vooral in het teken stonden van de 12-inch MacBook Air, zit ook de grotere ‘iPad Pro’ nog in het vat. Volgens de doorgaans goed ingelichte Ming-Chi Kuo van KGI Securities wordt de grote iPad Apple’s eerste tablet met een stylus.

Volgens Kuo gaat het om een stylus die als accessoire verkrijgbaar is. Op deze manier zou Apple kunnen aftasten of er behoefte aan een stylus is zonder de prijs van de iPad te laten oplopen. En geavanceerde stylus met gyroscoop, accelerometer en 3D-handschriftherkenning wordt later verwacht.

De analist stelt dat een stylus op een groot schermoppervlak een betere gebruikservaring dan een toetsenbord en muis biedt. Zo wordt precieze input en feedback door middel van trilsignalen mogelijk. Apple heeft talloze patenten die het gebruik van een stylus beschrijven. Buiten deze patenten haalt de analist geen bron aan.

Apple’s patentaanvraag voor een ‘iPen’.

Het gebruik van een stylus bij Apple-producten is omstreden. Tijdens de introductie van de iPhone zette Steve Jobs zich fel af tegen een stylus: “Who wants a stylus?” – Fabrikanten als Adobe en Paper zetten een stylus vooral als tekenhardware in de markt.

De iPad Pro met scherm van 12-inch of zou volgens geruchten later dit jaar uitgebracht worden, mogelijk tijdens WWDC. De tablet zou een 12,2-inch scherm hebben en beschikken over stereospeakers. Door de snelle 64-bits processor moeten applicaties van desktopniveau werkelijkheid worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerucht: iPad Pro krijgt optionele stylus
Sluiten