Gameweekend: GREG

2 reacties

Ook in 2015 verschijnt er wekelijks op OMT de Gameweekend rubriek. Mocht je tijdens de jaarwisseling het goede voornemen hebben bedacht om je rekenvaardigheden te verbeteren, of hou je gewoon van uitdagende puzzelgames, dan is GREG echt iets voor jou.

Hoogstwaarschijnlijk ken je de grote hit Threes wel en anders de schaamteloze rip-off: 2048. Beide games waren super populair, terwijl het allebei draaide om “spelen met cijfers” (vonden we dat niet ongelofelijk saai op school?). Een gouden jaar voor wiskundeleraren en het houdt nog niet op met de gamificatie van het rekenen. Opnieuw trekt een rekenspelletje de aandacht van velen. GREG is de nieuwe must-have.

Het speelbord in GREG.
Het speelbord in GREG.

Hoewel de vergelijking met Threes snel is gemaakt, is het spelconcept van GREG volledig anders. Een speelbord met getallen is je instrument om het gevraagde getal zo snel mogelijk mee samen te stellen. Des te sneller je kunt hoofdrekenen, des te beter ben je in het spelen van GREG. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk, zo veel mogelijk getallen samenstelt die bovenin het scherm gevraagd worden.

Gebruik wel alle getallen, voordat je game-over bent!
Gebruik wel alle getallen, voordat je game-over bent!

Dit klinkt misschien simpel, maar de tijdsdruk is hoog. Ben je niet snel genoeg of maak je een fout, dan zullen getallen op je speelbord verkleuren. Je zult nu snel de verkleurde getallen moeten gaan gebruiken om te voorkomen dat deze rood worden. Als een getal rood is geworden, is dat je laatste kans om het getal te gebruiken. Lukt dit je niet, dan ben je game-over.

Verzamel alle badges.
Verzamel alle badges.

Aan het einde van het spel zie je je score. Natuurlijk is het de bedoeling dat je zo hoog mogelijk scoort en om dit nog iets spannender te maken is er Game Center integratie en zijn er badges te behalen. Heb je het hoofdrekenen wel onder de knie en wil je het nog uitdagender maken, dan zijn er verschillende trucjes in het spel waarmee je extra punten kunt verdienen. Als je bijvoorbeeld je getal kunt samenstellen met een vijftal getallen in de vorm van een + krijg je extra punten!

GREG is een uitdagende game voor iedereen. Naast de single-player mode is het ook mogelijk om via bluetooth met een vriend of vriendin te spelen. Het spelverloop is dan iets anders, maar de basis blijft hetzelfde. GREG is gratis, maar kent een aantal in-app aankopen. Om het spel volledig te ontgrendelen dien je €0,99 te betalen.

Downloaden en spelen
GREG is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor iPhoneiPad en iPod Touch. Het spel is geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en vereist minimaal iOS 7.0.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    koen

    Daar gaat mijn goede voornemen:grin:

  • Profielfoto
    polansky

    Is een leuk spelletje en toch moeilijker dan het lijkt.