Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 januari 2015

Flitsmeister scheurt Belgische grens over

Flitsmeister is de afgelopen jaren gegroeid tot een grote Nederlandse verkeersinformatie- en flits-app. Er zijn echter ook internationale ambities. De komende tijd wordt gewerkt aan een Belgische versie van de app. Die moet in maart te downloaden zijn.

Flitsmeister gaat in België samenwerken met Be-Mobile, dat is de Belgische evenknie van de VerkeersInformatieDienst (VID). Na België zullen meer landen volgen, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. Er zijn ook plannen voor een in-car versie van de app.

De Belgische app zal beschikbaar zijn voor iOS, Android en Windows Phone. De in Nederland actieve pro-optie zal ook de grens oversteken. Verder wil Flitsmeister zijn app de komende tijd verbeteren met onder andere alarmen over gevaarlijke situaties op de weg, zoals bijvoorbeeld stilstaande voertuigen. Recent werden alerts voor naderende ambulances toegevoegd.

Als laatste wil Flitsmeister zijn app ook naar het dashboard integreren. Er worden nog geen concrete autofabrikanten of platforms genoemd, maar een Carplay-versie van de flits-app lijkt een logische eerste stap. Dit alles wordt gefinancierd door een strategische investering van Be-Mobile.

Reageer op artikel:
Flitsmeister scheurt Belgische grens over
Sluiten