Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

Europees marktaandeel iPhone stijgt ten koste van Android

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben een positieve impact gehad op het marktaandeel van de iPhone. Niet alleen in Europa, maar wereldwijd stijgt het aandeel van de iPhone ten koste van Android. Dat blijkt uit data van marktonderzoeker Kantar Worldpanel.

In de vijf grootste Europese landen moest Android in november van 2014 jaar-op-jaar bijna 3,2 procent marktaandeel inleveren. Het aandeel van iPhone steeg juist met bijna 6 procent. Vooral in Duitsland en de UK groeide het markt­aandeel van de iPhone met respectievelijk 4,1 en 12,2 procent.

Ook in de Verenigde Staten deed de iPhone het goed. 47,4 procent van alle smartphones die in november verkocht werden, was een iPhone. Het marktaandeel van Android in de VS daalde van 50,3 naar 48,4 procent.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus werden in september van 2014 geïntroduceerd.

Dominante besturingsysteem

Vooral in de Verenigde Staten hijgt iOS in de nek van Android. Als het aandeel iOS nog één procent groeit, is iOS het dominante besturingssysteem in het land. In de vijf grootste Europese landen is Android met een markt­aandeel van 69,9% procent nog steeds wel het dominante besturings­systeem. Al daalde het in de meest recente meting wel met 3,2 procent.

Kantar berekent het marktaandeel in Europa op basis vanin vijf landen: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland. Nederland wordt niet in de berekeningen meegenomen.

Bekijk de data hieronder op een interactieve kaart of download een Word-document met daarin alle cijfers per land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Europees marktaandeel iPhone stijgt ten koste van Android
Sluiten