Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 7 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

Eerste iPad-gamecontroller in maart te koop

Voor de iPhone bestaan al een tijdje game­controllers die je om de telefoon kunt klikken. Wikipad komt binnenkort met de Gamevice, een Xbox-achtige controller die om een iPad Air of iPad mini kan worden geschoven om met fysieke knoppen en joysticks te gamen.

Het apparaat is vanaf maart te koop voor 100 dollar, omgerekend 85 euro. Het voorziet een iPad van twee joysticks, vier actieknoppen, een D-pad en twee triggers op de achterkant. Net als een klassieke controller. Gamevice is Apple MFI gerectificeerd en ondersteunt alle games met controller-functionaliteit.

Er is een variant voor de iPad Mini en een voor de iPad Air (2), oudere iPads kunnen niet gebruikt worden. Beide gamepads beschikken over een accu, zodat de iPad tijdens het gamen opgeladen blijft. De controller voor de iPad Mini heeft een capaciteit van 800mAh, de iPad Air-variant het dubbele.

Bijzonder is dat de iPad Air-versie beschikt over een 4G-module, daarmee kan overal online gegamed worden op WiFi-iPads. Of dit ook ondersteuning voor multiplayer games mogelijk maakt is nog onbekend.

De fabrikant omschrijft de controller zelf als dé toevoeging die van de iPad de beste gaming handheld maakt. Of het inderdaad prettig gamen is met controls naast een groot iPad-scherm zal uit een praktijktest moeten blijken. Op de website van Gamevice is een portal ingericht waar compatibele games gevonden kunnen worden. Volgens de fabrikant zijn dat er honderden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste iPad-gamecontroller in maart te koop
Sluiten