Eerste iPad-gamecontroller in maart te koop

6 reacties

Voor de iPhone bestaan al een tijdje game­controllers die je om de telefoon kunt klikken. Wikipad komt binnenkort met de Gamevice, een Xbox-achtige controller die om een iPad Air of iPad mini kan worden geschoven om met fysieke knoppen en joysticks te gamen.

Het apparaat is vanaf maart te koop voor 100 dollar, omgerekend 85 euro. Het voorziet een iPad van twee joysticks, vier actieknoppen, een D-pad en twee triggers op de achterkant. Net als een klassieke controller. Gamevice is Apple MFI gerectificeerd en ondersteunt alle games met controller-functionaliteit.

Er is een variant voor de iPad Mini en een voor de iPad Air (2), oudere iPads kunnen niet gebruikt worden. Beide gamepads beschikken over een accu, zodat de iPad tijdens het gamen opgeladen blijft. De controller voor de iPad Mini heeft een capaciteit van 800mAh, de iPad Air-variant het dubbele.
ipad-gamecontroller-16x9
Bijzonder is dat de iPad Air-versie beschikt over een 4G-module, daarmee kan overal online gegamed worden op WiFi-iPads. Of dit ook ondersteuning voor multiplayer games mogelijk maakt is nog onbekend.

De fabrikant omschrijft de controller zelf als dé toevoeging die van de iPad de beste gaming handheld maakt. Of het inderdaad prettig gamen is met controls naast een groot iPad-scherm zal uit een praktijktest moeten blijken. Op de website van Gamevice is een portal ingericht waar compatibele games gevonden kunnen worden. Volgens de fabrikant zijn dat er honderden.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Hoe is dat relaxed om te gamen?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dat zullen we af moeten wachten (gaan zeker een review sample aanvragen). Met een iPad in landscape modus wordt het al wel snel een breed geheel…

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Het lijkt me vooral ontzettend zwaar!:confused:

 • Profielfoto
  Olieboer

  Zie ik daar nou Bioshock?

 • Profielfoto
  Night

  “gerecificeerd” of “gecertificeerd”?

 • Profielfoto
  computer space

  De eerste ipad gamecontroller… pfff, die was er een kleine 4 jaar geleden al, de iCade, eerst in 2010 april grap, jaar later in het echt. Ken je geschiedenis!