Eerste Homekit-accessoires laten zich bedienen met Siri

6 reacties

Gadgetbeurs CES is in volle gang en er zijn al veel aankondigingen gedaan. Gister verraste Google door Nest neer te zetten als platform voor een smart home. Vandaag komen een aantal fabrikanten met producten voor Apple’s platform voor een smart home, HomeKit.

Fabricant iDevices kondigde Switch aan. iHome deed een reeks SmartPlugs uit de doeken. Als laatste toonde Incipio Wireless Smart fittingen en een stekkerdoos. Alle apparaten werken met HomeKit en Siri. Vanuit je bed Hey Siri, turn the lights on’ roepen wordt nu echt werkelijkheid.
HomeKit 2

iDevices en iHome

Deze fabrikanten brengen beiden slimme schakelaars op de markt. Je stopt ze in het stopcontact en sluit er een apparaat zoals een lamp of ventilator op aan. Daarna kan je die via je iPhone met de bijgeleverde app of Siri bedien­en. De verbinding loopt via Bluetooth en Wi-Fi, geen centrale hub nodig.
switch-web_main-crop
Switch van iDevices bestaat uit alleen een stekker. iHome heeft van zijn SmartPlug ook een stekker met USB-uitgang beschikbaar. Switch is in de tweede helft van 2015 te koop voor $49.99. SmartPlug komt in de lente, maar er is nog geen prijs bekend gemaakt.

Incipio Direct Wireless

Fabrikant Incipido kondigde maar liefst drie producten aan. De Smart Outlet en Smart Power Strip zijn net als de producten van iHome en iDevices slimme schakelaars. De Smart Power Strip is een stekkerdoos waarbij iedere aansluiting apart te bedienen is.
incipido-3-16x9
De Smart Light Bulb Adapter is de meest compacte oplossing van Incipido. Het is een connected adapter die tussen een lamp en fitting geplaatst wordt, waardoor iedere lamp ineens remote te bedienen is. De producten van Incipio komen in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt. De outlet en bulb adapter kosten $24,95 en de power strip $59.99.

HomeKit

Apple kondigde zijn centrale systeem voor een smart home tijdens WWDC 2014 aan. Het moet een verzamelplaats worden voor alle domotica. HomeKit werkt naast de meegeleverde apps van fabrikanten. De apparaten praten via een speciale API met HomeKit en kunnen gegroepeerd worden.

Opvallend is dat er geen Home-app in iOS 8 zit. Siri lijkt tot nu toe de enige manier om HomeKit-apapraten te bedienen. HomeKit-apparaten zijn ook te bedienen als de gebruiker niet thuis is. In iCloud.com is al een icoon genaamd ‘Home’ zichtbaar. Waarschijnlijk horen we snel meer details over HomeKit.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Buzz

  Er moet toch buiten Siri om een plek komen om Homekit in te stellen. Als ik tegen Siri zeg dat de lampen aan moeten, moet Siri weten welke lampen ik bedoel. Ik ben benieuwd of dit een nieuwe app van Apple wordt, of een website, of iets anders.

 • Profielfoto
  joostvg

  Die stopcontacten kijken allemaal wel vrij ongelukkig…

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Mooi spul, en niet echt duur, ben benieuwd wanneer we dat hier kunnen kopen.

 • Profielfoto
  plonserd

  Valt idd ongelooflijk mee van prijs. Zo wordt domotica wel heel toegankelijk

 • Profielfoto
  IsSidha

  In iCloud.com is al een icoon genaamd ‘Home’ zichtbaar.

  Ik weet niet naar welke icloud jij zit te kijken maar die zit er al een hele tijd en die gaat gewoon terug naar de homepage van icloud

 • Profielfoto
  IsSidha

  Met de Philips Hue lampen kun je natuurlijk wel heel veel meer, maar voor de prijs is zo’n slimme fitting wel heel interessant en veel toegankelijker geworden