Eerste blik op 2 échte Apple Watch-apps

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Door de betaversies van iOS 8.2 en WatchKit hebben we al een goed beeld van de mogelijkheden, beperkingen en apps die Apple zelf bij de Apple Watch levert. Maar apps van externe ontwikkelaars worden ook belangrijk bij het dagelijks gebruik van de Watch.

Vandaag zijn afbeeldingen van twee echte Apple Watch-apps op internet verschenen. Geen concepten, maar apps zoals ze uitgebracht zullen worden. We zien een woordenspel van Nimblebit en de nieuws-app van NU.nl

Letterpad: Apple Watch Game

Ontwikkelaar Nimblebit is van mening dat het scherm van de Apple Watch groot genoeg is voor een game. Je krijgt 9 letters en moet daarmee woorden maken in een bepaald thema. Dat werkt met veegbeweging over de letters.
Letterpad

NU.nl: De voorpagina om je pols

Nieuwssite NU.nl werkt ook aan een Watch-app. De complete voorpagina wordt naar polsformaat gebracht. Daar zie je de laatste artikelen, het weer en de beurskoersen. Op je iPhone verder lezen is ook snel mogelijk.
nu-watch
NU vertelt aan iCulture ook gebruik te willen maken van de mogelijkheid om te detecteren hoe lang je naar het horloge kijkt. Bij een ‘Quick Look’ worden alleen headlines getoond, maar bij een ‘Long Look’ wordt het volledige artikel in beeld gebracht. In onderstaande video is de interactie goed te zien.

Omdat de Apple Watch zelf een bescheiden accu en processor heeft, worden apps grotendeels op de iPhone uitgevoerd. Via Bluetooth en Wi-Fi worden de schermen en aanrakingen van en naar de Apple Watch verzonden.

De Apple Watch wordt in maart van dit jaar verwacht. Het horloge krijgt een vanaf-prijs van 350 dollar.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Hasoweh

  En toch ben ik nog steeds niet overtuigd van “wearables”. Ben je nu te lui om je telefoon te gebruiken? Uiteindelijk zal je door zo’n smart watch nog steeds je telefoon erbij pakken omdat juist die smart watch ervoor zorgt dat er weet ik veel wat naar je telefoon geforward word. Het is weer heel veel hype, voor heel weinig inhoud.

 • Profielfoto
  rammes

  ah beurskoersen, wat origineel. dat willen we allemaal graag zien

 • Profielfoto
  Aerea

  Haha, omg, wat een onzin. xD Nu.nl op je  Watch. Hahahaha.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik heb tot nu toe nog geen apps gezien die daadwerkelijk handig zijn voor een smartwatch. Alleen maar apps die handiger zijn op een smartphone. Ben ik nou de enige die dat idee heeft? Waarom wil je nieuws gaan lezen op je horloge?

  Ik geloof helemaal in wearables maar wel met de juiste use cases en niet simpelweg als beperkte versie van je smartphone.

 • Profielfoto
  Barry Heutinck

  Laten ze het eerst maar eens aanpassen naar iOS voor iPhone 6 +

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Persoonlijk heb ik ook nog niet echt een idee wat dat met die apple watch moet worden. Bij dit soort apps gebruik je toch gewoon je IPhone zelf?

 • Profielfoto
  H.deweg

  Kort gezegd: je bent een sneue sukkel wanneer je zo’n ding om je arm hebt.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Kort gezegd: je bent een sneue sukkel wanneer je zo’n ding om je arm hebt.

  Toegegeven: ik zal er zelf nu nog geen 1 kopen (ik heb al een Pebble om mijn pols), maar ik ben wel benieuwd of je er over 5 jaar nog zo in zult zitten. Je reactie doet me erg denken aan deze mensen in 1999 over ‘een mobiele telefoon’:
  https://www.youtube.com/watch?v=0u0RQk2Z1-o&spfreload=10

 • Profielfoto
  Moltie

  Ongelofelijk, wat een trieste, negatieve reacties.

 • Profielfoto
  Festen

  Gouden tijden voor opticiens, pers je apps op een nóg kleiner schermpje.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Leuk idee die Apple watch, maar apps als deze laten inderdaad nog niet zien waarom je nou wél een Smart Watch moet hebben, maar meer waarom het niet hoeft. Waarom zou je op Nu.nl alleen een headline willen zien. en dan met veel lastig scrollen een klein berichtje over het scherm willen wurmen. Notificatie prima, maar dan lees je het toch liever op je iPhone. En zie je in een keer alle headlines.
  De Apple Watch wordt pas écht een must als de sensoren echt belangwekkende medische informatie oppikken. Of met echt iets nieuws komen.
  Nu is het vooral een leuk speeltje en doet het me nog teveel denken aan de Seiko Message Watch, die in 1995 korte nieuwsberichtjes draadloos “uit de lucht” kon oppikken. Een leuk begin, maar niet iets dat een absolute must is.

 • Profielfoto
  markiij

  Alsof je echt nieuwsartikelen gaat lezen op je horloge, wat een onzin. Waar koop je dan nog een telefoon voor?

 • Profielfoto
  strigoi

  Ik ben heel benieuwd wat de Apple watch gaat doen qua verkoop dit jaar. Wat mij betreft ontbreekt het nog steeds aan een of de killer-feature, langzaam maar zeker begint de tijd toch echt te dringen.
  En zoals al eerder hierboven vermeld, dit zijn uitstekende voorbeelden van hoe het niet moet. Leuk hoor zo’n spelletje op je horloge en die NU.nl app, maar beide slaan natuurlijk nergens op. In beide gevallen pak ik liever gewoon m’n iPhone erbij ipv te gaan klooien op zo’n klein schermpje.