Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 januari 2015

Eerste blik op 2 échte Apple Watch-apps

Door de betaversies van iOS 8.2 en WatchKit hebben we al een goed beeld van de mogelijkheden, beperkingen en apps die Apple zelf bij de Apple Watch levert. Maar apps van externe ontwikkelaars worden ook belangrijk bij het dagelijks gebruik van de Watch.

Vandaag zijn afbeeldingen van twee echte Apple Watch-apps op internet verschenen. Geen concepten, maar apps zoals ze uitgebracht zullen worden. We zien een woordenspel van Nimblebit en de nieuws-app van NU.nl

Letterpad: Apple Watch Game

Ontwikkelaar Nimblebit is van mening dat het scherm van de Apple Watch groot genoeg is voor een game. Je krijgt 9 letters en moet daarmee woorden maken in een bepaald thema. Dat werkt met veegbeweging over de letters.

NU.nl: De voorpagina om je pols

Nieuwssite NU.nl werkt ook aan een Watch-app. De complete voorpagina wordt naar polsformaat gebracht. Daar zie je de laatste artikelen, het weer en de beurskoersen. Op je iPhone verder lezen is ook snel mogelijk.

NU vertelt aan iCulture ook gebruik te willen maken van de mogelijkheid om te detecteren hoe lang je naar het horloge kijkt. Bij een ‘Quick Look’ worden alleen headlines getoond, maar bij een ‘Long Look’ wordt het volledige artikel in beeld gebracht. In onderstaande video is de interactie goed te zien.

Omdat de Apple Watch zelf een bescheiden accu en processor heeft, worden apps grotendeels op de iPhone uitgevoerd. Via Bluetooth en Wi-Fi worden de schermen en aanrakingen van en naar de Apple Watch verzonden.

De Apple Watch wordt in maart van dit jaar verwacht. Het horloge krijgt een vanaf-prijs van 350 dollar.

Reageer op artikel:
Eerste blik op 2 échte Apple Watch-apps
Sluiten