Dit zijn de nieuwe App Store-prijzen

Door: Jan David Hanrath - 10 reacties

Zojuist zijn de nieuwe prijzen online gegaan in de App Store. In de Eurolanden zijn de consumentenprijzen nog steeds gelijk, maar door fragmentatie in BTW-regels krijgen ontwikkelaars in verschillende landen licht afwijkende bedragen uitgekeerd.

Apple kondigde de wijziging donderdagnacht aan bij ontwikkelaars. Apps van 89 cent kosten vanaf nu 99 cent. €1,79 is €1,99 geworden en apps van €3,59 kosten nu €3,99. Het gaat dus om een prijsverhoging van ongeveer 10%, waarmee de waardedaling van de euro ten opzichte van de dollar wordt gecompenseerd.

Ook in de Mac App Store gaan nieuwe prijzen gelden, waardoor een app als Final Cut Pro in plaats van €269,99 €299,99 gaat kosten.

Nu niet meteen moord en brand schreeuwen dat alles altijd maar duurder wordt. Toen de App Store zeven jaar geleden werd geopend lagen de prijzen op het pijl dat nu weer wordt ingesteld.

Apple is bezig met het doorvoeren van de prijzen, dus het kan zijn dat wanneer je gaat kijken nog niet alle apps zijn aangepast.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Antaeus

  “Moord” & “brand”

 • Profielfoto
  Shmoo

  Kunnen developers niet zf aangeven of ze mee willen doen met deze wijzigingen of dat ze de prijs gewoon op het oude tarief laten staan?

  Vroeger kan ik me herinneren dat er ook ooit een paar cent bij kwam maar toen kozen de meeste developers er voor om de paar cent uit hun winst te nemen.

 • Profielfoto
  gipsman

  Krijgen wij er nu ook 10% bij ?

 • Profielfoto
  Marijn100

  Ik weet het nog goed voor €0,79 levenslang WhatsApp.

 • Profielfoto
  jeroen14

  @martijn100 Never forget

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  Dit is geen dollarskoersstijging correctie..
  Dit is het aanpassen van app store prijzen na het ontduiken van Apple van de belasting (Apple rekende de BTW van Luxemburg)
  Dit mag dus niet (meer)

 • Profielfoto
  ctxppc

  Kunnen developers niet zf aangeven of ze mee willen doen met deze wijzigingen of dat ze de prijs gewoon op het oude tarief laten staan.

  Nee, Apple vereenvoudigt het tot prijsschalen (gratis, tier 1, tier 2 …) zodat een ontwikkelaar ongeveer hetzelfde krijgt per verkoop.

  Trouwens, waarom zou een ontwikkelaar minder moeten verdienen als één of andere vreemde munt sterk in waarde valt. Importproducten zoals computers worden ook niet (consistent) goedkoper verkocht wegens het koersverschil. (Zie Rusland.);-)

 • Profielfoto
  Dydefox

  pijl…….zucht

 • Profielfoto
  Darius

  Ach…voor de iOS apps maakt het niet zoveel uit. De verhoging voor Mac Store apps vind ik wel vrij hoog.

 • Profielfoto
  NapO

  vooral je 1 na laatste alinea…hilarisch!:) +1