Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 9 januari 2015

5K voor iedere Mac met DisplayLink

Tijdens CES 2015 heeft DisplayLink een opmerkelijke demonstratie gegeven. De fabrikant toonde de mogelijkheid om video in 5K-resolutie over een gewone USB 3.0-kabel te sturen. Hiervoor gebruikte het een eigen displaycontroller in een adapter.

Volgens de fabrikant maakt dit het mogelijk om een 5K-scherm op iedere Mac of PC te gebruiken, zelfs als deze standaard geen ondersteuning voor de resolutie van 5120 bij 2880 pixels heeft. De adapter dient als ‘magische’ brug tussen de computer en een 5K-scherm.

Tijdens de demonstratie werd een 5K-monitor van Dell via de USB-adapter aangesloten op een Microsoft Surface Pro 3. Volgens DisplayLink werkt zijn technologie met iedere Mac, PC en zelfs tablets met USB-aansluiting.

Om de iMac met 5K Display mogelijk te maken, heeft Apple een eigen controller ontworpen. Een standaard DisplayPort of Thunderbolt-aansluting heeft niet genoeg bandbreedte om 5K over te brengen. DisplayLink slaagt er door middel van compressie in om het signaal over USB te sturen.

Waarschijnlijk wordt de technologie in een docking station voor laptops geïntegreerd. Belkin heeft al een dock met daarin techniek van DisplayLink. Over de prijs en verkrijgbaarheid is nog niets bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5K voor iedere Mac met DisplayLink
Sluiten