Direct vertalen via camera of microfoon met nieuwe Google Translate-app

12 reacties

Google heeft een grote update voor zijn Google Translate-app aangekondigd. De app krijgt twee grote nieuwe functies die bijna-realtime vertalingen mogelijk maken. Directe vertalingen zijn zowel via de camera als via spraakinvoer mogelijk.

Vertalen via de camera is simpel. Richt je smartphone op een bordje, menukaart of ander object in een vreemde taal en de Word Lens-functie brengt meteen een vertaling naar je moedertaal in beeld. Dit werkt met Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russische en Spaans.

google-realtime-translate-16x9
‘Word Lens’ in actie.

Het is al langer mogelijk om gesproken tekst te vertalen, maar na de update krijgt Google Translate ook de mogelijkheid om direct gesprekken te vertalen. Hierbij kan iedere partij in zijn eigen taal praten, de app vertaalt beide kanten van het gesprek.

Conversation Mode in actie.
‘Conversation Mode’ in actie.

De update is binnen enkele dagen beschikbaar voor zowel iOS als Android. Google Translate voor iOS is een gratis download in de App Store.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Yosemite

  Ze hebben Word Lens vorig jaar overgenomen dus het was een kwestie van tijd voordat het in de Google Translate app zou verschijnen.

  Heb Word Lens verschillende keren gebruikt maar het werkt toch vaker niet goed dan wel. Hopelijk heeft Google dit nog wat kunnen verbeteren.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ben een grote fan van deze app, dus elke toevoeging kan ‘m alleen maar beter maken!

 • Profielfoto
  UtregCity

  Afijn, Obama en Putin zitten tegenover elkaar bij een belangrijke meeting. Obama gebruikt de App en die vertaald een zin niet helemaal goed. Heb je meteen oorlog…:shock:

 • Profielfoto
  BranDius

  Dat gaat een vermogen aan roaming kosten! Ik neem aan dat je een WiFi verbinding moet hebben.

 • Profielfoto
  Afroman

  Hoezo? We leven niet meer in 2009. In het buitenland op internet is velen malen goedkoper en daarnaast. Als ik t-mobile mag geloven kan dat hele roaming idee de sloot in geworpen worden.

 • Profielfoto
  BranDius

  Misschien in Europa, maar daar buiten is het zeker niet goedkoper.

 • Profielfoto
  Zakske

  Het is stiekem best een goed programma, alleen is het weer een losse app met geen enkele integratie met het OS, ook niet op Android. Het icoon is werkelijk te lelijk voor woorden, maar de app zelf ziet er best goed uit. De functionaliteit is prima; de camera werkt goed, spraak ook en zelfs de handschriftherkenning is best oké.

  Alleen het gebrek aan integratie met het OS en de totale noodzaak van internet zorgt ervoor dat het voorlopig een nicheproduct zal blijven. Jammer.

 • Profielfoto
  NTG

  De Bing Translator app Windows Phone doet dit al jaren. Werkt heel erg goed.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  App is beschikbaar.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Universal Translator

  Toch ontzettend cool, gaaf en leuk dat met hier zo mee bezig is. En natuurlijk is het nog niet perfect, maar het ziet er naar uit dat wij het echt nog gaan meemaken dat je met iedereen op deze aardkloot gewoon kan praten. Dat is toch tof. Soms word ik gek van die eindeloze azijnzeikers, dat is met name een issue op deze site/forum.

 • Profielfoto
  Lucas Vissers

  Werkt niet

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Mijn vrouw is vertaler. We hebben weer kostelijk gelachen over de hilarische vertalingen. Ik zou niet teveel vertrouwen op de kwaliteit van de vertalingen…:))