Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

Direct vertalen via camera of microfoon met nieuwe Google Translate-app

Google heeft een grote update voor zijn Google Translate-app aangekondigd. De app krijgt twee grote nieuwe functies die bijna-realtime vertalingen mogelijk maken. Directe vertalingen zijn zowel via de camera als via spraakinvoer mogelijk.

Vertalen via de camera is simpel. Richt je smartphone op een bordje, menukaart of ander object in een vreemde taal en de Word Lens-functie brengt meteen een vertaling naar je moedertaal in beeld. Dit werkt met Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russische en Spaans.

‘Word Lens’ in actie.

Het is al langer mogelijk om gesproken tekst te vertalen, maar na de update krijgt Google Translate ook de mogelijkheid om direct gesprekken te vertalen. Hierbij kan iedere partij in zijn eigen taal praten, de app vertaalt beide kanten van het gesprek.

‘Conversation Mode’ in actie.

De update is binnen enkele dagen beschikbaar voor zowel iOS als Android. Google Translate voor iOS is een gratis download in de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Direct vertalen via camera of microfoon met nieuwe Google Translate-app
Sluiten