Definitief: Apple Watch in april verkrijgbaar

Door: Raymon Mens - 16 reacties

Tijdens de conference call over Apple’s kwartaalcijfers op dinsdagavond heeft Tim Cook de verkrijgbaarheid van de Apple Watch bevestigd. Het horloge zal vanaf april te koop zijn. Het is niet duidelijk of de uitrol direct wereldwijd zal plaatsvinden.

De Apple Watch komt in twee formaten, een van 42mm en een kleinere van 38 mm. Beide formaten hebben een Retina Display met respectievelijk 312 x 390 en 272 x 340 pixels. Er zijn drie modellen: Apple Watch (staal), Apple Watch Sport (aluminium) en Apple Watch Edition (18-karaats goud).

Apple noemt een vanaf-prijs van 350 dollar. Dat is waarschijnlijk voor het sportmodel. Volgens geruchten gaat het roestvrij stalen Apple-horloge ongeveer 500 dollar kosten en naar de prijs van de gouden Apple Watch kunnen we alleen maar gissen.
watch-edities
De Apple Watch wordt het meest persoonlijke Apple-apparaat ooit. Dat blijkt onder andere uit de grote collectie bandjes. Van een klassieke gesp tot hip sportbandje, er zelfs een bandje met de bekende Milanese loop.

Op gebied van software is de Apple Watch zowel een notificatiescherm als een fitnesstracker als een echt horloge.Ontwikkelaars zijn al volop bezig met het maken van apps voor de Apple Watch. Deze apps draaien grotendeels op de iPhone en sturen constant data naar de Apple Watch. Zonder gekoppelde iPhone is de Apple Watch maar beperkt bruikbaar.
watch-workout-new
Via de bijgeleverde iPhone-app is het horloge naar wens te configureren. Wel notificaties maar geen fitness tracking? Dat is in te stellen. Ook op het gebied van software gaat Apple voor grote aanpasbaarheid.

De accu van de Apple Watch blijft een zorgenkindje waar waarschijnlijk tot het laatst aan gewerkt is. Er wordt gemikt op een accu die 19 uur zonder opladen kan. Er zou 2,5 tot 4 uur gebruik mogelijk moeten zijn en verder had Apple het horloge 3 dagen standby tijd en 4 dagen in een slaap modus willen geven. Dat is volgens bronnen binnen Apple echter nog niet gelukt.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  matsoftmac

  Ik twijfel of dit product een succes gaat worden. Makkelijk zeggen maar ik denk dat Steve dit product nog niet op de markt had gebracht. De Apple Watch is nog niet klaar. Slechte batterij (een horloge van meer dan 300 euro en de batterij is na een dag al leeg!). Het voordeel van dit product is alleen dat je minder je iPhone uit je broek hoeft te halen bij meldingen.

  Noemen jullie eens de voordelen op? Waarom zou je deze willen hebben?

 • Profielfoto
  SvS

  Eerst laten lanceren en dan geef ik je antwoord, @matsoftmac

 • Profielfoto
  RemSon

  idd heel veel gespeculeer in de ruimte…

  eerst maar eens zien wat er precies gelanceerd gaat worden en hoe dat gaat werken.. en dan misschien kopen.. en misschien wachten op de watch S if 2..:)

 • Profielfoto
  polansky

  Als criticaster ben ik het er wel mee eens.

  De Watch is een commodity good – Een wegwerp horloge dat na twee jaar gebruik volledig achterhaald is door zijn opvolgers en dat iedere drie/vier jaar opnieuw.

  Als je dan toch veel geld wil uitgeven voor een horloge koop je iets dat een jaar of 10/15 meegaat en vooral tijdloos is.

  Het horloge van Apple in deze vorm en met deze limitaties gaat in mijn ogen echt geen succes worden. Ik hoef hem de eerste jaren voorlopig niet. Zeker niet wanneer ik alsnog een iPhone op zak moet dragen.

 • Profielfoto
  Di May

  De AppleWatch noemt weliswaar een
  ‘watch’, maar is veel meer dan een uurwerk.

  Besef dat ‘watch’ zoals men in het Engels
  een horloge noemt, méér dan één betekenis heeft.
  Meer dan simpelweg een ‘horloge’.

  ‘Watch’ is niet enkel een substantief,
  maar ook een … Imperatief
  Of een uitnodiging,
  als je wil.

  In die zin de AppleWatch vergelijken met een horloge,
  letterlijk Apple’n met Peren vergelijken.

  Dus :

  Wait and see … or
  Watch and See

 • Profielfoto
  rdesign

  Ik geloof er wel in. De Apple Watch gaat een paar dingen net ietsje makkelijker maken. Iets wat je gaat missen als je het niet meer hebt, maar nu nog niet beseft dat je het nodig hebt, als je begrijpt wat ik bedoel. Beetje hetzelfde verhaal met de iPad. Heb je het echt nodig? Nee. Maakt het een aantal dingen net iets makkelijker dat je er elke twee jaar weer 500 euro voor nodig hebt? Ik denk van wel.

  Overigens misschien interessant toe te voegen aan het artikel: Tim Cook zegt net dat de productie van de Watch gewoon op schema ligt: “…Tim Cook additionally said in a follow up question that Apple considers early 2015 to be the first 4 months, mid the next 4, and late the final 4. He reiterated there were no hiccups in production and it is falling right within their estimates.”

 • Profielfoto
  olaf191

  Toen men de eerste ipad lanceerde wou niemand dat ding hebben en het moest ook zware kritiek slikken…kijk nu ! Apple is heer en meester om iets te scheppen wat niemand denkt nodig te hebben en dan plots niet meer zonder kan.:-)

 • Profielfoto
  polansky

  Dat vertrouwen is er enkel bij de Apple fans.
  Blij dat jullie zo optimistisch zijn.

  Ik was overigens een day one gebruiker van de iPad omdat ik daar wel toegevoegde waarde in zag. Ik zie het gewoon niet in dit ‘horloge’. Wel zie ik in dit product heel veel beperkingen en verplichtingen om het ding te laten functioneren waar het voor bedoeld is.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik wacht op de Leatherman Tread Misschien is het wat. Lijkt me namelijk wat zwaar.

  Een tool, eventueel met horloge. Ziet er uit als een schakelband bestaande uit een set aan multitools.

 • Profielfoto
  Dydefox

  THX-1138: mooie innovatie! Ik denk alleen dat de Schiphol politie dit niet zo op prijs stelt….

 • Profielfoto
  THX-1138

  Er zit hoogstens een mesje aan van een paar millimeter. Wie een beetje z’n best doet kan ook een mesje van een paar millimeter maken van bv. het lipje van een rits. Met een lipje van een frisdrankblikje kan je ook een halsslagader doorsnijden lijkt me. Dus ik denk niet dat politie daar moeilijk over doet.

 • Profielfoto
  Di May

  Waarom kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat
  hier een subtiele vorm van ziekelijke agressie rondwaart.

  Smaken verschillen, maar sommige zijn wel echt … wansmakelijk.

 • Profielfoto
  iPret

  Heeft weinig met de inhoud van het artikel te maken, maar ondanks dat wil ik je toch verzoeken om je teksten eens over te kijken voor je ze plaatst. Er staan echt te veel fouten in om echt serieus genomen te worden.

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Yes kan ik eindelijk berichten lezen, Nieuws lezen ect op een veel te klein scherm in plaats mijn perfecte formaat scherm van 4 inch op mijn 5s.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @iPhonePeter:

  Ik heb al bijna een jaar een Pebbles waarop ik mijn berichtjes kan lezen. En mijn ervaring is dat dat (in tegenstelling tot mijn oorspronkelijke verwachtingen in!) best handig is. Ik voorspel dan ook dat je er gauw één om je pols heb zitten;-)

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Pebble, geen Pebbles:o