Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 januari 2015

Definitief: Apple Watch in april verkrijgbaar

Tijdens de conference call over Apple’s kwartaalcijfers op dinsdagavond heeft Tim Cook de verkrijgbaarheid van de Apple Watch bevestigd. Het horloge zal vanaf april te koop zijn. Het is niet duidelijk of de uitrol direct wereldwijd zal plaatsvinden.

De Apple Watch komt in twee formaten, een van 42mm en een kleinere van 38 mm. Beide formaten hebben een Retina Display met respectievelijk 312 x 390 en 272 x 340 pixels. Er zijn drie modellen: Apple Watch (staal), Apple Watch Sport (aluminium) en Apple Watch Edition (18-karaats goud).

Apple noemt een vanaf-prijs van 350 dollar. Dat is waarschijnlijk voor het sportmodel. Volgens geruchten gaat het roestvrij stalen Apple-horloge ongeveer 500 dollar kosten en naar de prijs van de gouden Apple Watch kunnen we alleen maar gissen.

De Apple Watch wordt het meest persoonlijke Apple-apparaat ooit. Dat blijkt onder andere uit de grote collectie bandjes. Van een klassieke gesp tot hip sportbandje, er zelfs een bandje met de bekende Milanese loop.

Op gebied van software is de Apple Watch zowel een notificatiescherm als een fitnesstracker als een echt horloge.Ontwikkelaars zijn al volop bezig met het maken van apps voor de Apple Watch. Deze apps draaien grotendeels op de iPhone en sturen constant data naar de Apple Watch. Zonder gekoppelde iPhone is de Apple Watch maar beperkt bruikbaar.

Via de bijgeleverde iPhone-app is het horloge naar wens te configureren. Wel notificaties maar geen fitness tracking? Dat is in te stellen. Ook op het gebied van software gaat Apple voor grote aanpasbaarheid.

De accu van de Apple Watch blijft een zorgenkindje waar waarschijnlijk tot het laatst aan gewerkt is. Er wordt gemikt op een accu die 19 uur zonder opladen kan. Er zou 2,5 tot 4 uur gebruik mogelijk moeten zijn en verder had Apple het horloge 3 dagen standby tijd en 4 dagen in een slaap modus willen geven. Dat is volgens bronnen binnen Apple echter nog niet gelukt.

Reageer op artikel:
Definitief: Apple Watch in april verkrijgbaar
Sluiten