Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 januari 2015

Custom Keyboard: Maak het zo mooi of lelijk als je zelf wil

Sinds het verschijnen van iOS 8 zijn er talloze nieuwe toetsenborden voor de iPhone en iPad uitgebracht. Een beetje vreemde maar wel leuke eend in de bijt is Custom Keyboard. Het focust zich niet op productiviteit, maar op aanpasbaarheid en thematisering.

Omdat ieder aspect van het toetsenbord aan te passen is, ontwerp je er zo je eigen toetsenbord mee. De achtergrond, kleur, lettertype, schaduw onder de toetsen, geluiden en animaties zijn naar je eigen hand te zetten.

Na het downloaden en openen van de app en aanmaken van een nieuwe skin krijg je twee knoppen te zien, namelijk ‘Background’ en ‘Keys’. Dat lijkt wat beperkt, maar een tap op de knoppen brengt alle opties naar boven. Alleen de opmaak is aanpasbaar, toetsen verplaatsen of toevoegen is niet mogelijk.
Beperkte functionaliteit als toetsenbord
Het toetsenbord heeft geen autocorrect en doet niet aan woordvoorspelling, maar zat wel punten bij dubbele spaties en past automatisch hoofdletters toe. Ook moet volledige toegang aanstaan om de skin te laden. Hierdoor kunnen je toetsaanslagen in theorie bijgehouden worden, maar de ontwikkelaar zegt dit uiteraard niet te doen.

Custom Keyboard moet het vooral hebben van zijn aanpasbaarheid en is verder een matig bruikbaar toetsenbord. Als je gaat voor de meeste aanslagen per minuut moet je deze app overslaan, maar als je de Jony Ive in je naar boven wil halen is het een leuke app.

Downloaden en thematiseren
Custom Keyboard (Aangepast Toetsenbord) is te koop in de App Store en werkt met iPhone en iPad. De app vereist minimaal iOS 8.0.

Reageer op artikel:
Custom Keyboard: Maak het zo mooi of lelijk als je zelf wil
Sluiten