Chrome Remote Desktop nu ook op iOS

6 reacties

Na een release voor Android vorig jaar heeft Google zijn Chrome Remote Desktop ook als iOS-app uitgebracht. Zoals de naam al doet vermoeden, is het met de nieuwe app mogelijk om een Mac of PC op afstand te bedienen vanaf een iPhone of iPad.

Om die bediening mogelijk te maken, dient Google Chrome met de Remote Desktop Plugin geïnstalleerd te zijn. Voordeel hiervan is dat het direct via internet werkt zonder ingewikkelde handelingen met het open zetten van poorten. Volgens Google is de connectie ook versleuteld.

De app ondersteunt alle gebruikelijke iOS-gebaren als pinch to zoom en met meerdere vingers swipen. Zo brengt een swipe met drie vingers het toetsenbord naar boven. Omdat een iPhone of iPad geen muis heeft, kan rechts klikken door met twee vingers op het scherm te tappen.
Schermafbeelding 2015-01-13 om 11.56.11
Chrome Remote Desktop is vooral handig voor Apple-gebruikers die ook in het ecosysteem van Google zitten. Een Google-account is verplicht om gebruik te maken van de app. Teamviewer of Apple’s eigen Remote Desktop zijn alternatieven voor wie niet niet in de Google-bubbel stapt.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  Het grote voordeel is dat het cross-platform is, dus niet enkel voor Mac én iPhone. Dit werkt met iPhone én Android én Mac én pc, welke combinatie je ook gebruikt.

 • Profielfoto
  LabombaNL

  Dat is al zo bij bijna elke concurrerende dienst toch..

 • Profielfoto
  Rickje

  Waarom is dit nieuws? Zijn al 1000000 remote desktop apps. Of krijgt OMT nu ook al sponsorgeld van Google?

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Dekstop? (3x)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Gotta love OS X autocorrect :( Fixed.

 • Profielfoto
  Afroman

  Opvallend dat als er hier nieuws van Google komt dat het gelijk in de grond getrapt wordt. Dit is toch vet? En ja, andere diensten bieden dit ook aan, maar meer concurrentie is natuurlijk meer keus. En vergeet niet dat dit gratis is.

  Als Apple dit over 2 of 3 jaar uitbrengt (en dan Apple only) roepen jullie allemaal dat het retetof is…