Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

China mag Apple-producten op backdoors checken

China wordt steeds belangrijker voor Apple, maar in het land blijven zorgen over mogelijke Amerikaanse backdoors in onder andere de iPhone. Volgens Beijing News heeft de Chinese overheid nu officieel toestemming om Apple-producten door te lichten.

Volgens Chinese media heeft Apple-CEO Tim Cook in december met de Chinese internet-minister Lu Wei afgesproken dat een controle op backdoors mogelijk wordt. Het bericht komt op het moment dat Apple bezig is een groot aantal Apple Retails Stores in China te openen.

Hoe en hoe vaak de controles zullen plaatsvinden is niet bekend, maar Apple is er van overtuigd dat China niets zal vinden. In een bericht over Privacy heeft Tim Cook meermaals benadrukt nooit met overheidsinstanties van welk land dan ook aan de ontwikkeling van een backdoor te hebben gewerkt.

Apple CEO Tim Cook op de foto met vice-premier van China Li Keqiang

De Chinese overheid heeft in het verleden felle kritiek op Apple gehad. Zo was er in 2013 nationale aandacht voor een vermeend gebrek aan service in Chinese Apple Stores. Daarbij werd Apple in alle nationale media aangevallen. Uiteindelijk gaf Tim Cook toe en beloofde verbetering in de service. De recente locaties-functie van iOS 7 zorgde vorig jaar ook voor een klein relletje in het Aziatische land.

Via: IT World

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
China mag Apple-producten op backdoors checken
Sluiten