China mag Apple-producten op backdoors checken

5 reacties

China wordt steeds belangrijker voor Apple, maar in het land blijven zorgen over mogelijke Amerikaanse backdoors in onder andere de iPhone. Volgens Beijing News heeft de Chinese overheid nu officieel toestemming om Apple-producten door te lichten.

Volgens Chinese media heeft Apple-CEO Tim Cook in december met de Chinese internet-minister Lu Wei afgesproken dat een controle op backdoors mogelijk wordt. Het bericht komt op het moment dat Apple bezig is een groot aantal Apple Retails Stores in China te openen.

Hoe en hoe vaak de controles zullen plaatsvinden is niet bekend, maar Apple is er van overtuigd dat China niets zal vinden. In een bericht over Privacy heeft Tim Cook meermaals benadrukt nooit met overheidsinstanties van welk land dan ook aan de ontwikkeling van een backdoor te hebben gewerkt.

Apple CEO Tim Cook op de foto met vice-premier van China Li Keqiang
Apple CEO Tim Cook op de foto met vice-premier van China Li Keqiang

De Chinese overheid heeft in het verleden felle kritiek op Apple gehad. Zo was er in 2013 nationale aandacht voor een vermeend gebrek aan service in Chinese Apple Stores. Daarbij werd Apple in alle nationale media aangevallen. Uiteindelijk gaf Tim Cook toe en beloofde verbetering in de service. De recente locaties-functie van iOS 7 zorgde vorig jaar ook voor een klein relletje in het Aziatische land.

Via: IT World

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Waarom heeft OMT geen iPad app?

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Waarom heeft OMT geen iPad app?

  Geld is op

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Een OMT iPad app, waarom zou je het willen? Wat mis je als je de site via je browser bezoekt?

 • Profielfoto
  draugminaion

  China wil natuurlijk graag weten waar ze hun eigen backdoors kunnen inbouwen.

  Daarnaast ben ik het tevens ook eens met Pappapaul.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Wat zullen we over een jaar verbaasd zijn als Xiaomi ineens met een OS komt dat sterk op iOS lijkt…:evil: