Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 januari 2015

Bowlen met Apple TV alsof het een Wii is

Een potje bowlen, tennissen of andere sport met echte bewegingen spelen. Op de Wii is het gemeengoed met de motion-controller en games die het ondersteunen. Met een iPhone en Apple TV kan het ook. Het nieuwe Bowling Central maakt daar goed gebruik van.

Bowling Central zet door middel van de gyroscoop, kompas en versnellings­meter in een iPhone je handbewegingen om. Zoals bij een echte bowlingbal wordt ook rekening gehouden met de snelheid en het draaien van je pols tijdens het gooien van de bal.

Rolocule, de maker van het spel, is ver de enige ontwikkelaar die integratie met de Apple TV goed beheerst. Eerder werd als een dansgame gemaakt (in de stijl van Just Dance) die ook met de Apple TV en iPhone werkt.

Na het opstarten en inschakelen van AirPlay is het eenmalig nodig om de app te kalibreren. Daarna wordt de bowlingbaan op de Apple TV getoond en dient de iPhone als controller. Momenteel is er alleen een single player mode, maar aan een multiplayer mode wordt gewerkt. Dit soort games zijn uitermate geschikt om te spelen met vrienden.

De single player modus biedt genoeg uitdagingen. Je kunt traditioneel bowlen met 3, 6 of 10 pins en er ook een challenge mode met obstakels op de bowlingbaan. Via iCloud worden alle games in sync gehouden tussen verschillende apparaten. Ook Facebook-integratie ontbreekt niet. Bowling Central is ook te spelen zonder Apple TV, maar het leukste is met.

Downloaden en spelen
Bowling Central is te koop in de App Store en geschikt voor iPhone, iPad, iPod Touch en vereist minimaal iOS 7. Een iPhone 4s of nieuwer is vereist om met de Apple TV te spelen.

Reageer op artikel:
Bowlen met Apple TV alsof het een Wii is
Sluiten