Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 januari 2015

Be My Eyes: Help blinde iPhone-gebruikers via een videoverbinding

Sommige ideeën zijn echt hartverwarmend, zo ook Be My Eyes. Via deze app kunnen blinden en slechtzienden om hulp vragen en anderen via een live video­verbinding tijdelijk hun ogen ‘uitlenen’. De app koppelt helpers automatisch aan hulpzoekenden.

Be My Eyes richt zich vooral op kort contact en simpele hulpvragen. Denk hierbij aan het kijken of de melk niet over de datum is of het juiste potje uit de kelder pakken. Simpele handelingen voor iedereen die goed kan zien, maar een hele opgave voor wie visueel beperkt is.

Het aanmaken van een profiel in de app kan zowel via Facebook als via e-mail adres. Er wordt ook rekening gehouden met talen zodat een Rus geen verbinding met een Chinees krijgt. Op moment van schrijven zijn ongeveer 1100 blinden of slechtzienden geholpen. Be My Eyes is een idealistisch initiatief, alle code is open source en te vinden op GitHub.

  • Be My Eyes (iOS Universeel) is een gratis download in de App Store
Reageer op artikel:
Be My Eyes: Help blinde iPhone-gebruikers via een videoverbinding
Sluiten