Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 januari 2015

Apple-website en store omgetoverd tot kunstgalerij

Het is een nieuw jaar en Apple wil je inspireren om ook iets nieuws te beginnen. Dat doet de iPhone-maker door kunstwerken die met Apple-apparaten gemaakt zijn tentoon te stellen. Van foto’s tot tekeningen en films gemaakt op iPhone, iPad en Mac.

De kunstgallerij is onderdeel van de campagne Start Something New waarin het werk van 14 kunstenaars uitgelicht wordt. Op de Apple-website is het werk en het verhaal te vinden, alsmede met welk Apple-apparaat en app het gemaakt is. In een aantal Apple Stores hangen de werken ook aan de muur.

De werken zijn nog niet in Nederlandse Apple Stores gespot, maar in New York en Toronto worden de creaties die geheel op Apple-apparaten zijn gemaakt al wel tentoon gesteld.

De campagne is kenmerkend voor Apple, het bedrijf legt graag de focus op wat je met producten kunt doen in plaats van het product zelf. Steve Jobs omschreef Apple’s producten in zijn laatste publieke optreden als “technology married with liberal arts”.

Op de Apple-website zijn nog veel meer creaties te bekijken. Zelf iets gemaakt? Ook in de OMT Community delen leden hun nieuwste creaties op een Mac of iOS-apparaat.

Elk kunstwerk in dit overzicht is gemaakt op een Apple product. Elke penseelstreek, elke pixel, elk beeld van elke film komt van getalenteerde Apple gebruikers van over de hele wereld. Wij hopen dat hun werk jou inspireert om zelf iets nieuws te maken.

[Via: IfoAppleStore]

Reageer op artikel:
Apple-website en store omgetoverd tot kunstgalerij
Sluiten