Apple Watch: de tijd kwijt?

18 reacties

Er was enthousiasme in Europa toen vannacht een aantal Europese Apple-websites het bericht toonde dat de Apple Watch ook hier “begin 2015” zou verschijnen in plaats van “in 2015”. Bijzonder genoeg is deze verandering weer teruggedraaid. Foutje, bedankt?

Eerder was op onder andere de Duitse en de Franse website de tekst gelijkgetrokken met de Amerikaanse website: ‘Coming Early 2015’. De lancering van de Apple Watch in Amerika wordt volgens geruchten verwacht op Valentijnsdag (14 februari). Na het nieuws van afgelopen nacht werd aangenomen dat de nieuwe gadget vervolgens rond maart in Europa zou verschijnen. De échte Europese fanatiekelingen kunnen hun vlucht naar New York toch nog maar beter even aanhouden, want alle wijzigingen zijn teruggedraaid. Is Apple de tijd kwijt? 

9to5mac maakte een screenshot van de wijziging die vervolgens weer verdween.
9to5mac maakte een screenshot van de wijziging die vervolgens weer verdween.

Hoewel dit de hoop op een snelle lancering in Europa tempert, hoeft het niet per se te betekenen dat we de Apple Watch niet “begin 2015” kunnen verwachten. Het is goed mogelijk dat de tekst te vroeg is aangepast en dat we later alsnog kunnen berichten over een lancering rond maart. Helaas kan het ook een echte fout zijn geweest en moeten we in Europa wachten tot medio/eind 2015.

De Europese websites die korte tijd de nieuwe berichtgeving toonden, waren wel van de landen die ook bij iPhone-lanceringen als eerste Europese landen voorraad ontvangen. Nederland hoort hier niet bij, dus de kans is groot dat je ook begin 2015 naar het buitenland moet om bij de eerste gelukkigen te horen. Ga jij bij een Apple Store kamperen voor de smartwatch van de iPhone-maker?

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  jojost1

  Kan de enquete niet invullen! Als ie er in Duitsland eerder is dan in Nederland, rij ik wel een dag naar Oberhausen om de Watch te proberen! (;

 • Profielfoto
  Maarten

  @jojost1 Foutje! Als het goed is kun je ‘m nu invullen.

 • Profielfoto
  Ce

  Dit gaat voor een (behoorlijk) aantal landen inhouden dat er (bijna) een jaar zit tussen de introductie en de daadwerkelijke release…bizar.

  Zou het een commerciële reden kunnen zijn waarom de release alsnog een “US only” wordt? Kwestie van uitproberen of de positionering de juiste is? Wanneer je jouw horloge linkt aan high end fashion stores, Lagerfeld en Vogue (om er een paar te noemen) geef je daarmee een signaal af, zeker wanneer de prijzen dienovereenkomstig zijn. Mijn gevoel zegt dat Apple toch een beetje aan het worstelen is met de release van de Watch.

 • Profielfoto
  boompje

  Ik kan de enquete ook niet zo goed invullen, ik woon in Duitsland en ga de Watch zeker kopen. Dus “nee” is niet goed en “Ja (in het buitenland)” ook niet.:-)

 • Profielfoto
  boompje

  sorry ik bedoelde “Ja binnen Europa”

 • Profielfoto
  Shyos

  Ik kan de enquete ook niet zo goed invullen, ik woon in Duitsland en ga de Watch zeker kopen. Dus “nee” is niet goed en “Ja (in het buitenland)” ook niet.:-)

  Voor jou is het toch echt gewoon: nee (je gaat niet naar het buitenland)
  Misschien kan OMT even alle landen in het lijstje zetten voor deze belangrijke poll…

 • Profielfoto
  typonerd

  De flop van het jaar. De Apple watch.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  De flop van het jaar. De Apple watch.

  Flikker die Chinese glazen bol toch weg man.

 • Profielfoto
  knekkie

  Leuk die marketing machine van Apple. Dat ding komt gewoon wanneer hij komt.
  En waarschijnlijk net als de eerste iPhone is er weer een mooie import markt voor de Apple die hards.

 • Profielfoto
  polansky

  We zullen het zien Ruwe Pit, maar die Chinese bol zou het zomaar eens goed kunnen hebben.

  Ik zie nog niet hoe Apple met dit onder de maats product het kunstje nog een keer gaat flikken. Voor het eerst dat ik zelf ook helemaal niet warm kan lopen voor een Apple product. Een horloge interesseert me werkelijk helemaal geen bal. Ook in mijn omgeving zie ik verder weinig mensen die interesse tonen in een smart watch.

  Afwachten dus, maar sta dus niet raar te kijken als die glazen bol het toch bij het rechte eind heeft…

 • Profielfoto
  IsSidha

  De flop van het jaar. De Apple watch.

  yup.. dat zeiden ze ook van de iPad
  ook dat was een ondermaats produkt omdat er geen volledig OSX op draaide.. dus bij voorbaat volledig nutteloos en het meest domme ooit door Apple gedaan

  ik zie voor de Apple Watch een gouden toekomst, waarschijnlijk niet meteen de eerste release, maar later zeker wel.. en tegen die tijd hebben we wel weer iets nieuws wat de allergrootste flop van Apple gaat worden

  :x

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ook in mijn omgeving zie ik verder weinig mensen die interesse tonen in een smart watch.

  Ook niet zo raar met de bagger die momenteel verkocht wordt..

 • Profielfoto
  Targaryen

  Nee, ik ga er niet om in het buitenland en zelfs niet in het binnenland. Ik zie er het praktisch nut niet van in en bovendien hou ik van analoge uurwerken in plaats van die hypermoderne metalen zooi met een scherm. Kijken we nog niet genoeg op onze schermpjes?

 • Profielfoto
  Zakske

  yup.. dat zeiden ze ook van de iPad
  ook dat was een ondermaats produkt omdat er geen volledig OSX op draaide.. dus bij voorbaat volledig nutteloos en het meest domme ooit door Apple gedaan.

  Niet overdrijven, de eerste reacties waren gemengd. De iPad is in essentie een grotere iPhone, en dat was toen al duidelijk een succes. Maar het is ook niet veel meer dan dat, wat nu ook blijkt. Iedereen dacht dat de iPad een ongekend succes zou worden, maar de groei is er al enige tijd uit. Een grotere iPhone kannibaliseert duidelijk de iPad (vooral de mini), mensen schaffen ze veel minder frequent aan dan een nieuwe iPhone en sinds de top zijn de verkopen meer dan gehalveerd. Het is een leuk apparaat voor erbij, maar het is zeker geen laptop killer.

  Het grote probleem van de Apple Watch is dat tot nu toe niemand mij duidelijk heeft kunnen maken waarom ik hem zou moeten kopen. Al die info over je gezondheid interesseert me niet, berichten op je pols evenmin en elke dag opladen is gewoon niet handig voor een horloge.

 • Profielfoto
  koenvisser

  Nee, ik wacht op de 2e of 3e generatie.

 • Profielfoto
  polansky

  Als iedereen wacht tot de 2e of 3e generatie is de kans groot dat die er niet gaat komen.

  Ofwel als de basis straks niet groot genoeg is waarom zou je er dan geld in blijven steken. Uiteindelijk bepaald de aandeelhouder met de koers van het aandeel of het een succes is of niet.

  Als Apple nu al te hoog heeft ingezet, door een apparaat te maken dat te weinig features kent en te afhankelijk is van de iPhone, kan zij haar handen toch flink branden.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Niet overdrijven, de eerste reacties waren gemengd.

  en jij noemt dit gemengde reacties?

  Apple’s iPad—what is it good for? Absolutely nothing! Say it again. Actually, those are the lyrics to the song “War,” but they also apply to the iPad, methinks. I’ll tell you why.
  First off, it’s really just a gigantic iPod touch. It’s good for all of the things you can already do on the touch, like listen to music, look at pictures, and run a few, weird iPhone apps. The flashlight app should be really entertaining on the iPad, right?

  source: http://www.pcmag.com/article
  weet je ook meteen welke waarde de journalistiek tegenwoordig heeft.. geen
  enkel stemmingmakerij.. de consument beinvloeden voor de concurrent..

  de iPad is feitelijk een grote iPod (en geen iPhone), maar ook die wordt nog steeds verkocht en niet iedereen zit te wachten op een grote iPhone, ik in ieder geval niet.

  Mensen willen helemaal geen smartwatch, totdat ze er eentje hebben gehad.. niet meer met elk tingeltje tijdens het autorijden je telefoon uit je broekzak halen maar simpelweg even op je pols kijken.. en dan mag het het er zeker wel wat beter uitzien dan zo’n Pebble.. zeker zal het niet de verkoopcijfers halen van een iPhone, maar ongetwijfeld wel beter scoren dan wat de concurrentie momenteel in de verkoop heeft.

  Wil ik een Apple Watch?? zeker.. ook dan kan ik met mijn (fijne kleine) 5S gebruik maken van Apple Pay.. niks geen pasje of telefoon pakken.. even je pols erbij en klaar.

 • Profielfoto
  Zakske

  Nu pik je er ook de meest negatieve reactie uit, het stuk van Walt Mossberg – toen nog werkzaam voor The Wall Street Journal – was een stuk positiever. Daarom zei ik ook dat de reacties gemend waren.

  Ik denk bovendien dat een smartwatch in combinatie met autorijden geen denderend idee is. Goed; je kunt even op je pols kijken, maar wat is vervolgens de meerwaarde? Je weet dat je een belangrijke e-mail hebt; interessant, maar verder kun je er niks mee.

  In een auto zijn dingen zoals Apple CarPlay of Android Auto veel handiger; je krijgt een bericht, dat wordt door het entertainment system voorgelezen en je kunt met je stem een antwoord sturen. Voorlopig enkel in het Engels, dus hier niet handig, maar goed.

  Ik ben blij voor je dat jij extreem positief bent en er meteen een gaat halen. Ik kijk de kat voorlopig uit de boom, en met de €350 die ik dan uitspaar koop ik wel een nieuwe jas of een paar schoenen.