Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 januari 2015

Apple verhoogt prijs ontwikkelprogramma’s

Het maken van apps voor iOS en OS X is nu iets duurder. Hoewel de benodigde tools als Xcode nog steeds gratis verkrijgbaar zijn, heeft Apple de prijzen voor ontwikkelprogramma’s voor iOS en OS X verhoogd. Voorheen was de prijs 80 euro per jaar, nu is dat 99 euro.

De prijsverhoging is op 1 januari doorgevoerd en werd opgemerkt door de Duitse website Apfelpage. De reden voor de prijsverhoging is onduidelijk, maar een euro/dollar koerscorrectie is waarschijnlijk. In de Verenigde Staten zijn de prijzen niet verhoogd.

Om een app in de App Store voor iOS of OS X aan te bieden, is lid van het Apple Developer Program zijn verplicht. Geregistreerde ontwikkelaars krijgen ook toegang tot nog niet publieke betaversies van iOS en OS X.

Het is niet de eerste keer dat Apple zijn prijzen aanpast aan de koers van een lokale munt. Zo werden Apple-producten in Rusland onlangs flink duurder door de zwakke Russische roebel. De waarde van de euro daalde het afgelopen jaar ook flink. De Europese munt zakte recent tot het laagste niveau sinds maart 2006.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verhoogt prijs ontwikkelprogramma’s
Sluiten