Apple Store-medewerkers gaan bugs spotten in beta’s iOS en OS X

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Bugs bugs bugs, daar werden de eerste versies van iOS 8 en OS X Yosemite door gekenmerkt. Om dit in de toekomst te voor­komen gaat Apple nieuwe betatesters inzetten, namelijk Apple Store-medewerkers. Ook zij kunnen beta’s van iOS en OS X gebruiken.

Volgens 9to5Mac zal iOS 8.2, met ondersteuning voor de Apple Watch, de eerste iOS-versie zijn waarbij geselecteerde Apple Store-medewerkers zullen helpen met het testen van betaversies. Voorheen konden alleen ontwikkelaars en personeel op Apple’s hoofdkantoor beta’s testen.

Waarschijnlijk breidt Apple het aantal betatesters uit om meer meldingen van bugs te ontvangen. Volgens Apple gebruiken een aantal ontwikkelaars hun Apple Developer-lidmaatschap alleen om nieuwe features in iOS te ontdekken en geeft nooit bugs door. Medewerkers van Apple Stores kennen de producten goed en kunnen zo waarschijnlijk waardevol zijn in het testproces.
iphone6-ios8-16x9
In het verleden kregen medewerkers van Apple Stores alleen bij grote nieuwe releases van OS X de golden master om alvast te wennen aan de nieuwe software. Dit initiatief lijkt specifiek gericht op het vinden van bugs. Bij Apple weten ze natuurlijk ook dat iedereen blij wordt van stabielere software.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Slagersvrouw gaat vlees keuren van haar man…

  Ik geloof niet dat medewerkers van de Apple Stores voldoende kennis van zaken hebben om dergelijks software voldoende goed te kunnen testen.
  Bovendien vind ik het nogal minachtend van Apple om te zeggen dat ‘developers’ onvoldoende hun best doen om bug door te geven.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Het gaat niet om testen, maar om het vinden van bugs.
  Testen doe je doelgericht. Bugs vinden doe je door gebruikelijke werkzaamheden uit te voeren en het daarbij ontdekken van evenutele bugs.

  Enige nadeel: Apple Store medewerkers onthouden mogelijk bugs en opties die later niet meer aanwezig zijn. Dit kan tot onnodige verwarringen leiden.

 • Profielfoto
  BaldManStanding

  Wauw, wat oud. De Retail medewerkers mochten OSX al 2 jaar betatesten. Nieuw is echter dat iOS in dat pakket zit.

  Polansky, niet zo neerbuigend graag. Ze hoeven het alleen maar op te sporen en via een speciale tool te melden. Meer hoeven ze niet te doen. En dat werkt erg goed, aangezien ze behoorlijk participeren.

 • Profielfoto
  polansky

  Tsja BaldManStanding als Apple het doet…
  Waarom zou je dan als developer over je heen moeten laten lopen?

  De arrogantie van Apple wordt met de dag groter.
  Hoop dat ze bij Apple ook begrijpen dat hoogmoed vaak voor de val komt.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  De arongantie zit meer in jouw hoek, polansky, door te stellen dat alleen een delevoper kan beta testen.