Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 januari 2015

Apple staat stil bij aanslagen Charlie Hebdo

Niet alleen in Parijs, maar door heel europa betuigen burgers en organisaties steun aan de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo en persvrijheid in het algemeen. Je ‘Suis Charlie’ of ‘Ik ben Charlie’ klinkt overal. Ook Apple doet in Frankrijk mee.

Op de Franse Apple-website is vandaag een zwarte banner verschenen met daarin de inmiddels bekende tekst. Er wordt nergens naar gelinkt. Het statement staat afgebeeld onder Apple’s huidige campagne waarin creaties gemaakt op een Mac of iOS tentoon worden gesteld.

Ook zoekgigant Google steunt het blad dat slachtoffer werd van een bloederige aanslag. De zoekgigant doneert 250.000 euro aan Charlie Hebdo, mede om een speciale uitgave met een oplage van 1 miljoen exemplaren mogelijk te maken. Deze verschijnt naar verluidt volgende week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple staat stil bij aanslagen Charlie Hebdo
Sluiten