Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 januari 2015

Apple Pay ook succesvol in shopping apps

Apple Pay is nu vooral bekend van het fysiek betalen in winkels. Door een iPhone tegen de terminal te houden is het mogelijk om snel te betalen. Binnen apps kan ook snel betaald worden met Apple Pay en dat is gunstig voor zowel consument als verkoper.

Merchbar, een webshop voor merchendise, deelt op zijn blog de resultaten van een maand Apple Pay. Ongeveer 20 procent van de mobiele shoppers rekende af met Apple Pay. Het resultaat? Vooral het afrekenproces werd sneller. Hierdoor was de conversie ook hoger.

Consument: Sneller uitchecken

Voor de consument is Apple Pay sneller omdat alle informatie automatisch ingevuld wordt. In de Merchbar-app duurt afrekenen zonder Apple Pay gemiddeld 103 seconden, bij gebruik van Apple Pay was dat 17 seconden. Ruim zeven keer zo snel als in de app en vijf keer zo snel als op de desktop.

Verkoper: Hogere conversie

Shoppers met een gevuld winkelmandjes rekenden door Apple Pay ook vaak echt af. De conversie steeg met 6 procent. Merchbar hoefde zijn shoppers minder schermen voor te leggen omdat de verzendkosten al vooraf berekend konden worden aan de hand van de adresinformatie in Apple Pay. Omdat geen credit card nummer ingevoerd en gecontroleerd hoeft te worden, zijn gebruikers sneller geneigd om op de koop-knop te klikken.

De voorbeelden zijn erg Amerikaans, maar ook voor Nederland gaan een aantal van de voordelen op. Door Apple Pay zouden iDEAL en PayPal overbodig worden en dat scheelt veel tijd met het intypen van wachtwoorden of TAN-codes. De betaaldienst zou nog dit jaar naar Europa komen.

Reageer op artikel:
Apple Pay ook succesvol in shopping apps
Sluiten