Apple Pay ook op ruim 200.000 automaten

9 reacties

Zakje chips, blikje cola, koffie of iets anders uit een automaat? Het zal niet de eerste keer zijn dat je net niet genoeg cash op zak hebt. Een grote Amerikaanse leverancier van automaten gaat dat en andere problemen oplossen door Apple Pay in zijn machines te integreren.

In een persbericht laat USA Technologies weten Apple Pay in zijn koffie-, parkeer-, drank- en snoepautomaten in te bouwen. Ook worden wasmachines en drogers in wasserettes voorzien van Apple’s betaalsysteem. Het gaat om ruim 200.000 zelfservice-machines in de Verenigde Staten.

Apple Pay is op NFC gebaseerd en werd in oktober gelanceerd en inmiddels doen 750 Amerikaanse banken mee. In de VS wordt twee van iedere drie contactloos betaalde dollar uitgegeven via Apple Pay. Tim Cook noemt 2015 het jaar van Apple Pay.

Apple Pay werkt straks ook met de Apple Watch.
Apple Pay werkt straks ook met de Apple Watch.

Naast de automatenboer heeft ook Western Union aangekondigd Apple Pay uit te zullen rollen. Via Western Union kan zonder tussenkomst van een bank of andere financiƫle tussenpersoon wereldwijd geld overgemaakt worden.

Hoewel Apple’s betaaldienst momenteel alleen in de VS beschikbaar is, komt daar mogelijk binnenkort verandering in. Apple werkt vanuit Londen aan een Europese uitrol van Apple Pay. Het lijkt een kwestie van tijd voordat je je Frappuccino van de koffiebar of Snickers uit de automaat kunt trekken door een bumpje met je iPhone of Apple Watch. Al willen Nederlandse banken er misschien wel extra transactiekosten voor rekenen.

 

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Stef Oortwijn

  Laat ze maar opschieten met Apple Pay in Nederland.. Kan niet wachten tot ik het kan gebruiken ongeacht de transactiekosten.

 • Profielfoto
  mytecmaster

  Als dat maar werkt dan, hier kom ik regelmatig koffieapparaten en drank apparaten tegen met een mastercard slot, het heeft nog nooit gewerkt bij mij.. Wel erg handig, dat kleingeld is vreselijk irritant. vooral als je dan 50 cent in muntjes van 5 cent terug krijgt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dit is dan wel weer erg handig en kan een belangrijke (extra) reden zijn om een Apple Watch aan te schaffen. Hopelijk schiet Apple een beetje op met uitrollen!

 • Profielfoto
  Needler

  Ik gebruik regelmatig contactloos betalen op het station en bij de bedrijfskantine. Werkt super makkelijk. Ik kan niet wachten tot het via mijn iPhone 6 of Apple Watch kan.

 • Profielfoto
  SvS

  Yes, nou NL banken, niet zo kinderachtig doen tegenover de klanten, anders gaan we naar een bank die niet of het minst voor vraagt.

 • Profielfoto
  Ferry Barnhoorn

  We lopen hier in nederland al redelijk ver voor met pinnen, voorheen de chipknip en nu contactloos betalen. Maar sinds het afschaffen van de chipknip (en het feit dat rabobank geen contactloos betalen aanbied) kan ik bij de snoep en drank automaten niet meer kan betalen…

  Dat is het enige dat Apple-pay voor mij op het moment interessant maakt. Ik denk dat het aantal handelingen met pinnen niet zo veel zal schelen namelijk. (we hebben hier al tijden geen afschriftenboekjes meer e.d.)

 • Profielfoto
  Dydefox

  En toch gaat de verrekening van de kosten bij de gebruikers belanden… Sinds het contactloos betalen bij onze kantine werd ingevoerd, zijn de frikandellen met 10% ingekort.

 • Profielfoto
  SvS

  @Dydefox Hoeveel cm’s?;-) (ik snap je wel hoor)

 • Profielfoto
  mytecmaster

  En toch gaat de verrekening van de kosten bij de gebruikers belanden… Sinds het contactloos betalen bij onze kantine werd ingevoerd, zijn de frikandellen met 10% ingekort.

  Vreemd want vooral voor een kantine zou het echt goedkoper moeten zijn. Geld naar de bank brengen/ of op laten halen is vrij duur. Ook is de administratie met alleen maar digitaal veel simpeler, geen geld tellen. Ik denk dat het toch een stuk goedkoper is voor een kantine.