Apple koopt Britse muziekanalyse-startup

2 reacties

Apple has heeft het bedrijf Semetric gekocht, de startup uit Londen houdt zich bezig met ‘Big Data voor Media en Entertainment’. Artiesten, filmmakers en schrijvers kunnen via Semetric zien hoe populair hun muziek op sociale media, download-sites en andere kanalen is.

Volgens The Guardian wil Apple de analytics van Semetric gaan gebruiken in Beats Music of iTunes. Hoeveel de iPhone-maker voor de Britse startup heeft betaald is niet bekend, maar volgens bronnen van The Next Web gaat het om minder dan 100 miljoen dollar.

Een van de tools van Semetric is Musicmetric. Via de software wordt weergeven hoe vaak muziek wordt verkocht, maar ook hoeveel nummers via torrents worden gedownload en op YouTube worden bekeken. Dit is opgesplitst in leeftijdsgroepen en andere democratische gegevens.

musicmetric-001
Voorbeeld van een analyse van muziek door Semetric.

Volgens recente berichten zou Apple werken aan een herlancering van Beats Music. Mogelijk als onderdeel van iTunes en iOS. Waarschijnlijk worden de statistieken van Semetric hierbij gebruikt. Opvallend is dat de startup vorig maand nog een deal met Spotify maakte.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    GeertGB

    Vaak gaat het alleen maar om de mensen. Niet teveel kijken naar de diensten en oplossingen van dit bedrijf(je) dus.

  • Profielfoto
    iPret

    ‘Apple has heeft’? Typ je over het Engelse artikel heen of iets dergelijks?