Apple eert Martin Luther King op website

1 reactie

In Nederland staat de derde maandag van januari vooral bekend als Blue Monday, maar in de VS is het Martin Luther Kingdag. Een landelijke feestdag ter ere Martin Luther King en waarop stilgestaan wordt bij gelijkheid. Het is ook de nationale dag van vrijwilligerswerk.

Apple zijn Amerikaanse voorpagina vervangen door een foto van de bekende I Have A Dream Speech die de in 1968 overleden dominee in 1963 gaf. Apple-CEO Tim Cook zei recent nog geïnspireerd te worden door King en foto’s van de overleden activist op zijn kantoor te hebben.

Veel bedrijven in de VS zijn op deze dag gesloten. Apple is open, maar maar medewerkers worden aangemoedigd om vrijwilligerswerk te aan doen. Apple doneert 50 dollar per uur extra aan de organisatie waar de medewerker vrijwilligerswerk doet.
Schermafbeelding 2015-01-19 om 16.51.14
Apple gebruikte beelden van Martin Luther King in zijn Think Different-campagne. King was volgens Apple zonder meer een van de crazy ones.

Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    macmiro

    …de in 1968 overleden dominee… hij werd vermoord. Zie over het werk van King ook de film Selma, draait vanaf medio februari in NL.