Alcatel Watch: goedkoop, rond, werkt met iOS en Android

9 reacties

Op de eenvoudige Pebble na kost een beetje smartwatch als snel 200 euro en de Apple Watch begint zelfs bij 350 euro. Het antwoord van Alcatel is goedkoper. De fabrikant doet vandaag de Alcatel Watch uit de doeken. Een smartwatch voor 149 dollar, of 125 euro.

De Alcatel OneTouch Watch werkt zowel met iOS als Android en draait op een eigen besturingssysteem. Functioneel houdt de smartwatch het midden tussen de Pebble en Apple Watch. Op 1,2-inch scherm worden notificaties getoond en het apparaatje bevat een ingebouwde hartslagmeter.
alcatel-watch-arm
Notificaties van standaard iOS-apps worden automatisch door de Alcatel Watch opgepikt, maar andere iOS-apps kunnen nog geen notificaties naar het horloge pushen. Wel mogelijk is het bedienen van de muziekspeler en de sluiterknop van de camera bedienen.

Naast de hartslagmeter is een accelerometer, gyroscoop en hoogtemeter aanwezig. Met de ingebouwde fitness-app, die wel wat weg heeft van de fitness-app op de Apple Watch, kan een workout bijgehouden worden. De Watch houdt ook je slaapritme in de gaten.
alcatel-watch-hartslagmeter
Alcatel claimt dat zijn Watch twee tot vijf dagen meegaat op accu. Opladen gebeurt op een slimme manier, aan het uiteinde van het bandje zit een USB-connector verstopt. Dit heeft als nadeel dat de bandjes niet verwisselbaar zijn.

Volgens de eerste hands-ons van Cult of Android en The Verge werkt de bediening aardig met het touchscreen en twee knoppen. De software is compleet uitgevoerd, maar is het scherm wel een beetje pixelig. De Alcatel Watch is in maart van dit jaar in 4 varianten te koop. Een verrassende smartwatch om in de gaten te houden.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Een smartwatch voor 149 dollar, of 125 euro.

  .
  Wishful thinking? Aangezien dollar en euro hier eerder 1:1 wordt verrekend.

 • Profielfoto
  Usain

  ja of nog gekker, €199,-

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Overigens liet Alcatel OneTouch de Watch al zien als bijbehorende accessoire van de Hero 2. Toen had het bedrijf het nog over een bedrag van rond de 100 euro.

  .
  We wachten af.:)

 • Profielfoto
  Funboy99

  Ik houd het gwn bij mijn Garmin Fenix 2 zit alles op

 • Profielfoto
  Nikita

  Als ik de prijzen van de Alcatel telefoons als leidraad mag nemen, zal ‘ie geen € 199,- gaan kosten. Hooguit die € 149,-. Daarmee hebben ze een prijsvoordeel t.o.v. de meeste concurrenten en dat is volgens mij precies wat ze willen.

 • Profielfoto
  Sanderrrrr

  @FunBoy99,

  Deze watch is meer compatible met mobiele apps en heeft de ingebouwde hartslagmeter. En dat allemaal voor minder dan de helft van jouw (desalniettemin) prachtige apparaat:)

  Juist het concurreren met de duurdere (sport/smart)watches is de bedoeling van dit product denk ik. Zowel richting een Garmin als Polar als de Apple Watch.

 • Profielfoto
  IsSidha

  waarom zouden de bandjes niet te verwisselen zijn?
  het ding is bezaaid met schroefjes waarmee elke kleuter dat hele ding uit mekaar kan halen… nu nog lege Apple Watch behuizingen zien te krijgen

 • Profielfoto
  Ziegler

  In de bandjes zit als ik het goed heb de usb aansluiting. Ik neem aan dat dit de reden is.

 • Profielfoto
  SvS

  Rond met vierkante icoontjes…
  Apple heeft ’t omgekeerde… Ik had het toch liever rond èn rond, denk ik.