Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 5 januari 2015

Alcatel Watch: goedkoop, rond, werkt met iOS en Android

Op de eenvoudige Pebble na kost een beetje smartwatch als snel 200 euro en de Apple Watch begint zelfs bij 350 euro. Het antwoord van Alcatel is goedkoper. De fabrikant doet vandaag de Alcatel Watch uit de doeken. Een smartwatch voor 149 dollar, of 125 euro.

De Alcatel OneTouch Watch werkt zowel met iOS als Android en draait op een eigen besturingssysteem. Functioneel houdt de smartwatch het midden tussen de Pebble en Apple Watch. Op 1,2-inch scherm worden notificaties getoond en het apparaatje bevat een ingebouwde hartslagmeter.

Notificaties van standaard iOS-apps worden automatisch door de Alcatel Watch opgepikt, maar andere iOS-apps kunnen nog geen notificaties naar het horloge pushen. Wel mogelijk is het bedienen van de muziekspeler en de sluiterknop van de camera bedienen.

Naast de hartslagmeter is een accelerometer, gyroscoop en hoogtemeter aanwezig. Met de ingebouwde fitness-app, die wel wat weg heeft van de fitness-app op de Apple Watch, kan een workout bijgehouden worden. De Watch houdt ook je slaapritme in de gaten.

Alcatel claimt dat zijn Watch twee tot vijf dagen meegaat op accu. Opladen gebeurt op een slimme manier, aan het uiteinde van het bandje zit een USB-connector verstopt. Dit heeft als nadeel dat de bandjes niet verwisselbaar zijn.

Volgens de eerste hands-ons van Cult of Android en The Verge werkt de bediening aardig met het touchscreen en twee knoppen. De software is compleet uitgevoerd, maar is het scherm wel een beetje pixelig. De Alcatel Watch is in maart van dit jaar in 4 varianten te koop. Een verrassende smartwatch om in de gaten te houden.

Reageer op artikel:
Alcatel Watch: goedkoop, rond, werkt met iOS en Android
Sluiten