‘A9-chip voor iPhone 6s is made in USA’

11 reacties

Apple en de Verenigde Staten zijn erg trots op de Mac Pro. De cilindervormige Mac draagt namelijk het stempel ‘Made in the USA’. Het kloppende hart van de volgende iPhone komt volgens het Koreaanse Maeil Business niet langer uit Azie, maar wordt in de VS gemaakt.

De chips zullen gemaakt worden in een nieuwe chipfabriek in Austin, Texas gemaakt. Deze fabriek is eigendom van Samsung, dat 75 procent van de door Apple zelf ontworpen A9-chips zal produceren. De overige 25 procent wordt volgens de Koreaanse media bij TSMC in Taiwan gemaakt.

Apple hopt hiermee heen en weer tussen verschillende chip-fabrikanten. De A8-chip voor de iPhone 6 werd bijna exclusief door TSMC gemaakt. Omdat chips voor de iPhone en iPad een eigen ontwerp hebben, moet Apple de chipbakker kiezen die aan de nieuwste specificaties kunnen voldoen. Dat is nu waarschijnlijk de Samsung-fabriek in Texas.

Fabriek in Austin, Texas waar de meeste A9-chips gemaakt zullen worden.
Fabriek in Austin, Texas waar de meeste A9-chips gemaakt zullen worden.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Zodra Macs langzaam aan overgaan naar Arm chips zal Apple wel een eigen fabriek kopen/openen. Best lame dat ze toch zo afhankelijk zijn van hun grootste concurrent..

 • Profielfoto
  Dydefox

  Tja…..als je het zelf niet kan maken, moet je het ergens anders kopen. Gelukkig krijgen ze korting en kan Samsung meegluren in de ontwikkelingen….

 • Profielfoto
  ro_me

  iPhone 6s; made by Samsung

 • Profielfoto
  Emielgroendijk

  Het is heel gewoon om producten door andere bedrijven te laten fabriceren. Dat dat in dit geval een van Apple’s concurrenten is (zeker niet meer hun grootste, in ieder geval niet lang meer) is natuurlijk niet wenselijk maar het blijft pure business. Zolang het voordeliger is om andere de chips te laten maken zal Apple dit blijven doen, soms lijken mensen toch te vergeten dat Apple gewoon een bedrijf is.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Jezus ro-me, wordt jij je eigen commentaren niet moe. Ga ergens anders trollen…………..

 • Profielfoto
  tarun

  Ik vind de opmerking van ro_me wel geestig. Maar bedenk wel dat een chip slechts één onderdeel is van een iPhone.

 • Profielfoto
  Macteach

  En jackebe67 word jij je taalfouten niet moe?:lol:

 • Profielfoto
  steveb

  ik ben eens benieuwd hoeveel achterstand ze zullen in halen
  als je de spandragon 810 ziet
  64bit 8core 2,4ghz
  dan is er bij apple toch veel werk aan de winkel vrees ik

 • Profielfoto
  Afroman

  Heb nou niet het gevoel dat een iPhone traag is. Dus of je nou op 1.0Ghz of op 2,4 Ghz 8 core zit.. Gata om de beleving.
  Daarnaast, er zijn maar weinig apps die op 2 cores draaien, laat staan 8 cores.

 • Profielfoto
  Helena

  De meeste specs van iDevices vallen nu eenmaal niet te vergelijken met die van Android devices. Samsung kan nu eenmaal goede onderdelen produceren voor een goede prijs maar je moet het ook nog kunnen laten samenwerken.;-)

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Zullen we dit dan ook weer aan de prijs merken?