Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 januari 2015

‘A9-chip voor iPhone 6s is made in USA’

Apple en de Verenigde Staten zijn erg trots op de Mac Pro. De cilindervormige Mac draagt namelijk het stempel ‘Made in the USA’. Het kloppende hart van de volgende iPhone komt volgens het Koreaanse Maeil Business niet langer uit Azie, maar wordt in de VS gemaakt.

De chips zullen gemaakt worden in een nieuwe chipfabriek in Austin, Texas gemaakt. Deze fabriek is eigendom van Samsung, dat 75 procent van de door Apple zelf ontworpen A9-chips zal produceren. De overige 25 procent wordt volgens de Koreaanse media bij TSMC in Taiwan gemaakt.

Apple hopt hiermee heen en weer tussen verschillende chip-fabrikanten. De A8-chip voor de iPhone 6 werd bijna exclusief door TSMC gemaakt. Omdat chips voor de iPhone en iPad een eigen ontwerp hebben, moet Apple de chipbakker kiezen die aan de nieuwste specificaties kunnen voldoen. Dat is nu waarschijnlijk de Samsung-fabriek in Texas.

Fabriek in Austin, Texas waar de meeste A9-chips gemaakt zullen worden.
Reageer op artikel:
‘A9-chip voor iPhone 6s is made in USA’
Sluiten