Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 23 januari 2015

Foto’s: ’12-inch MacBook Air’ niet veel dikker dan iPad Air 2

Het was een kwestie van tijd voordat de eerste foto’s van een vermeende 12-inch MacBook Air uit zouden lekken. Vandaag publiceert het Chinese iFanr een aantal kiekjes van wat een pre-productiemodel zou zijn. Dat geeft een eerste indruk van de compactheid.

De foto’s tonen alleen de bovenkant en het scherm van de laptop en vergelijken de dikte met die van een iPad Air 2 en 13-inch MacBook Air. Opvallend is dat het Apple-logo aan de achterkant zwart in plaats van wit is.

Hoewel er slechts 1-inch schermformaat is ingeleverd, is op onderstaande foto goed te zien hoeveel compacter de 12-inch MacBook Air in vergelijking met het huidige 13-inch model is.

De 12-inch MacBook Air lijkt amper dikker dan de iPad Air 2. De MacBook Air loopt taps toe, dat wil zeggen dat het punt waar het scherm met de body verbonden wordt het dikst is. Bij de huidige MacBook Air is dat punt 17 millimeter, maar op de foto’s is te zien dat de 12-inch Air het niet veel scheelt met de 6,1 millimeter van de iPad Air 2.

Het zwarte Apple-logo is opvallend. Mogelijk is dit een concessie die gedaan is om de gewenste dunheid te bereiken, maar het is ook mogelijk dat het pre-productiemodel nog niet van het definitieve onderdeel is voorzien.

Volgens eerdere berichten wordt de 12-inch MacBook Air radicaal nieuw. Er zijn slechts twee poorten aanwezig, een USB 3.1 type C en een hoofd­telefoonaansluiting. Opladen en apparaten aansluiten gaat via de enige USB-poort. De MacBook zou een edge-to-edge toetsenbord krijgen. Aan de hand van de foto’s is het moeilijk inschatten of het scherm ook edge-to-edge is.


Volgens de laatste geruchten krijgt de nieuwe MacBook Air tijdens WWDC 2015 zijn onthulling en is deze in zilver, spacegrijs en goud leverbaar. Kan je niet wachten? Bekijk ‘m alvast in 3D-renders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto’s: ’12-inch MacBook Air’ niet veel dikker dan iPad Air 2
Sluiten