Foto’s: ’12-inch MacBook Air’ niet veel dikker dan iPad Air 2

23 reacties

Het was een kwestie van tijd voordat de eerste foto’s van een vermeende 12-inch MacBook Air uit zouden lekken. Vandaag publiceert het Chinese iFanr een aantal kiekjes van wat een pre-productiemodel zou zijn. Dat geeft een eerste indruk van de compactheid.

De foto’s tonen alleen de bovenkant en het scherm van de laptop en vergelijken de dikte met die van een iPad Air 2 en 13-inch MacBook Air. Opvallend is dat het Apple-logo aan de achterkant zwart in plaats van wit is.

Hoewel er slechts 1-inch schermformaat is ingeleverd, is op onderstaande foto goed te zien hoeveel compacter de 12-inch MacBook Air in vergelijking met het huidige 13-inch model is.
12-inch-air-vs-13-inch-air-001
De 12-inch MacBook Air lijkt amper dikker dan de iPad Air 2. De MacBook Air loopt taps toe, dat wil zeggen dat het punt waar het scherm met de body verbonden wordt het dikst is. Bij de huidige MacBook Air is dat punt 17 millimeter, maar op de foto’s is te zien dat de 12-inch Air het niet veel scheelt met de 6,1 millimeter van de iPad Air 2.
12-inch-air-vs-ipad-air2
Het zwarte Apple-logo is opvallend. Mogelijk is dit een concessie die gedaan is om de gewenste dunheid te bereiken, maar het is ook mogelijk dat het pre-productiemodel nog niet van het definitieve onderdeel is voorzien.
12-inch-air-scherm
Volgens eerdere berichten wordt de 12-inch MacBook Air radicaal nieuw. Er zijn slechts twee poorten aanwezig, een USB 3.1 type C en een hoofd­telefoonaansluiting. Opladen en apparaten aansluiten gaat via de enige USB-poort. De MacBook zou een edge-to-edge toetsenbord krijgen. Aan de hand van de foto’s is het moeilijk inschatten of het scherm ook edge-to-edge is.


Volgens de laatste geruchten krijgt de nieuwe MacBook Air tijdens WWDC 2015 zijn onthulling en is deze in zilver, spacegrijs en goud leverbaar. Kan je niet wachten? Bekijk ‘m alvast in 3D-renders.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  sunapple

  De 12-inch MacBook Air lijkt amper dikker dan de iPad Air 2. De huidige MacBook Air meet op het dikte punt 17 millimeter. Op onderstaande foto is te zien dat de nieuwe Air amper dikker is dan de iPad Air 2.

  Het enige wat ik op de foto’s zie is een scherm. Die zal best dunner zijn dan de iPad, maar een complete MacBook heeft over het algemeen ook een onderkant die minstens zou dik is als het scherm.

  NU.nl heeft hun artikel op dezelfde wijze geschreven, maar ik zie echt niets anders dan een los display en dus geen complete laptop zoals het hele verhaal suggereert.

 • Profielfoto
  jeroentje

  Geen 16:9 verhouding meer:-(

 • Profielfoto
  Buzz

  Precies, er is helemaal geen bottom case te zien. Volgens mij zie je alleen de behuizing van het scherm met het scharnier.

 • Profielfoto
  sunapple

  Je ziet duidelijk de scharnieren van het display uitsteken en volgens mij staat op geen enkele foto de botten case. Ook MacRumors schrijft enkel over een display: http://www.macrumors.com/2015/01/22/12-inch-macbook-air-display-photo/

 • Profielfoto
  mymac

  Dus opladen en tetheren via USB kan niet tegelijk. Minder handig…
  Dat zwarte logo lijkt me tijdelijk. Het neemt toch geen extra ruimte in aangezien de verlichting toch van de backlightverlichting afkomstig is.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  amper 1 poort volgens de geruchten , pfff. Laat het zijn

 • Profielfoto
  Mich

  Geen thunderbolt zou ik echt vreemd vinden.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Ik mag toch hopen dat het 16:9 is of in elk geval geen 4:3. Zal wel lastig zijn met Retina ofzo? Ik vind een vrijwel vierkant scherm geen werken.

 • Profielfoto
  MEEUW

  En dat allemaal snel foto’s gemaakt in zijn bmw.
  3-12 20:42.
  Maar grotere foto’s is niet mogelijk ….;)

 • Profielfoto
  ro_me

  Gejat van Samsung, die hebben ook een grote tablet in hun assortiment!

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Die nieuwe zal wel, zodra die in de verkoop gaat ben ik benieuwd wat er met het huidige MacBook Air-aanbod gaat gebeuren.

 • Profielfoto
  Marijn100

  Het enige wat ik me afvraag is wat er onder die blokjes verstopt zit?

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Identificatienummers e.d. denk ik. Die zijn ook te zien op de prototype iPhones/PowerBooks/iPods enzo die af en toe op eBay terecht komen.

  Zo te zien heeft (het scherm deel) helaas nog steeds hetzelfde oersaaie ontwerp. Het is tijd dat Apple weer eens een computer gaat ontwerpen die niet zo saai oogt. Ze hebben nu al zeker 8 jaar zo’n beetje hetzelfde ontwerp voor alles van de iMac tot Cinema Display.

 • Profielfoto
  knekkie

  Meer van het zelfde

 • Profielfoto
  mario2u

  Kan mij idd niet voorstellen dat dit echt uit zou komen zonder 16:9 en thunderbolt.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Jammer weer een gemiste kans.
  Ik ga voor de Dell lekker slick

 • Profielfoto
  Victor96

  Is dat wel een iPad air 2? Kijkende naar de volume en mute knop en het randje rond de camera..?

 • Profielfoto
  bjorngra

  Volgens mij een Fake. Zou bijna denken dat het een iPad copy is waarbij ze onderaan wat connectoren aan het ‘geplakt’. Ze gaan toch niet een 4:3 scherm uitbrengen.

 • Profielfoto
  bjorngra

  Ik zou toch zweren dat Dell de MB Air gekopieerd heeft, niet? Wel mooi die smalle bezel. Hoop dat de niet Air niet meer van die ‘Worstranden’ heeft.

  Jammer weer een gemiste kans.
  Ik ga voor de Dell lekker slick

 • Profielfoto
  ---

  Sowieso is te hopen dat Apple een andere design keuze gaat maken. Het begint langzamerhand wel een beetje te vervelen. Een zwarte rand rondom het scherm is niet echt vernieuwd. Maar uiteraard is er wel wat voor te zeggen, dat aluminium.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Sowieso is te hopen dat Apple een andere design keuze gaat maken. Het begint langzamerhand wel een beetje te vervelen. Een zwarte rand rondom het scherm is niet echt vernieuwd. Maar uiteraard is er wel wat voor te zeggen, dat aluminium.

  Denk niet dat ze dat gaan doen.
  En dat is wel wat voor te zeggen, winst marges.

  Ze hebben al heel veel ervaring met dit design, machines staan allemaal al klaar, materiaal in bulk etcetc.
  Het is gewoon slim op dit design zo lang mogelijk aan te houden.
  Het wordt inderdaad nu wel erg saai, ik hoop dat ze snel met iets nieuws komen.

 • Profielfoto
  maconly

  Kan die rand rondom het scherm nou niet dunner ?

 • Profielfoto
  SMac

  Ik ben erg tevreden over mijn 13″ mid 2013 Air, maar altijd weer in voor een nieuwe:|
  Echter vind ik zelf 13″ al minimaal, dus zou maatje kleiner overslaan.