YouTube voor Apple TV krijgt nieuw design, meer functies en ads

Door: Raymon Mens - 12 reacties

YouTube heeft zijn app op de Apple TV een langverwachte update gegeven. Het uiterlijk van de app is nu gelijk aan dat op de Xbox en andere TV-platforms. Er zijn een groot aantal nieuwe functies toegevoegd, maar de Apple TV is niet meer advertentie-vrij.

De belangrijkste nieuwe functies zijn persoonlijke suggesties, de mogelijkheid om je te abonneren op kanalen vanaf de Apple TV, suggesties terwijl je zoekt en verfijnde gerelateerde video’s aan het eind van iedere video. De update wordt automatisch uitgerold.

Omdat de Apple TV voorheen geen ondersteuning had voor YouTube-advertenties, was het niet mogelijk om alles van YouTube te bekijken. Voor muziekvideo’s moest bijvoorbeeld uitgeweken worden naar de Vevo-app. Nu is alles wat op de YouTube-website te zien is, ook op Apple TV te kijken.

https://www.youtube.com/watch?v=lB6gIroaizU

Persoonlijke- en zoeksuggesties zijn vooral handig als je de meegeleverde afstandsbediening van de Apple TV gebruikt. Het typen van zoektermen gaat daarmee niet al te snel en goede voorspellende resultaten besparen dan tijd en typen.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  koen

  Hoe krijg ik die update op mijn AppleTV?

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Hopelijk wordt het ook mogelijk om afspeellijsten te loopen zodat de video’s in de lijst blijven doorspelen. Weet iemand of dat ook straks kan?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @matsoftmac: Op kantoor hebben we geen Apple TV, maar thuis wel, ik kan later vandaag testen. Zal dan ook wat foto’s van de nieuwe interface maken.

 • Profielfoto
  Koezel

  Is de performance nu ook beter? Want Youtube op een ATV is gewoon k.t…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat ik mij afvraag is hoe werkt reclame dan op Apple TV?

  De bedoeling van de reclame op YouTube is toch dat iemand het ziet, mensen erop drukken en dat je dan naar de website van de adverteerder gaat.
  Op de Apple TV zit geen browser dus hoe werkt reclame dan, het gaat dus alleen maar om vertoningen maar adverteerders moeten dan natuurlijk gewoon dezelfde prijzen betalen als op YouTube.com vertoningen?

  :roll:

 • Profielfoto
  toffradio

  Bij mij kwam de update automatisch. Anders gewoon herstarten.
  Nieuw icoontje, met in de rechterbovenhoek ‘NEW’.
  Ook nog twee nieuwe apps bij mij, UFC en Dailymotion. Dailymotion heeft verschillende kanalan , waaronder Proximus 5 & 11. Daarop zie ik interviews in het nederlands en het frans.

 • Profielfoto
  tarun

  De nieuwe interface werkt prima. Ziet er netjes uit en werkt snel.

 • Profielfoto
  Absrnd

  als de reclame te irritant wordt, dan ga ik ze wel downloaden, en met beamer bekijken:)
  en zolang Remote-app nog voor geen meter werkt, is het zoek tekst invoeren ook uren werk.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, die Remote app is volslagen ruk tegenwoordig.
  Ik ga echt niet op zoek naar videootjes op de Apple TV op deze manier.

 • Profielfoto
  IsSidha

  de remote app werkt voor mij helemaal geweldig.. maar ik kijk dan ook geen youtube.. alleen me series en films en muziek die dus ook allemaal in iTunes zitten..

  Nu er reclame in zit vind ik youtube helemaal ruk en krijgt het ook geen plekje meer in het menu.. juist voor dat soort rotzooi heb je dus airplay:x

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Oké. Ik zie nu dat mijn Remote de weg terug ook heeft gevonden.
  Eindelijk weer normaal kunnen zoeken.:)

 • Profielfoto
  apple-man

  Is de performance nu ook beter? Want Youtube op een ATV is gewoon k.t…

  op mijn apple tv gebruik ik youtube niet zo vaak. Het werkt voor zover ik heb ervaren goed op mijn apple tv. Ik gebruik youtube voorall op mijn PS4 en daar werkt Youtube echt perfect op. IK moet daar wel bij vermelden dat ik Netflix bijvoorbeeld op mijn PS4 veel fijner vind werken dan op mijn apple TV. De interface is beter en ook sneller en het ziet er ook wat mooier uit. Ik denk dat het nu echt wel tijd begint te worden dat apple met een nieuwe apple tv komt. Met een A8 of A9 cpu en 1GB of meer in de plaats van 512 MB.