‘WhatsApp wil webversie uitbrengen’

Door: Raymon Mens - 18 reacties

De grootste beperking van WhatsApp is misschien wel het feit dat het alleen op je smartphone werkt. Geen tablet-versie, geen apps voor OS X of Windows. De chatdienst gaat dat binnenkort waarschijnlijk in een klap oplossen met WhatsApp in je browser.

De eerste opzet voor ‘Web WhatsApp’ is al aanwezig in de betaversie van WhatsApp voor Android. Dat ontdekte AndroidWorld. Het voordeel van een browserversie is dat deze niet alleen op een desktop-computer, maar ook op een iPad gebruikt kan worden.

De browserversie van WhatsApp laat je waarschijnlijk inloggen door middel van QR-codes. In de browser verschijnt een code en wanneer je deze met WhatsApp op je smartphone scant, ben je ingelogd met je eigen telefoon­nummer. Concurrerende app als Telegram gebruikt hiervoor een SMS-code.
whatsappwebb3
De Android-website merkt op dat het om een eerste implementatie gaat. Zo zijn nog niet alle vertalingen aanwezig en er worden vooral verwijzingen gemaakt naar Google Chrome. Waarschijnlijk test WhatsApp de browserversie in Google Chrome en volgt later ook ondersteuning voor andere browsers.

Opmerkelijk is dat op http://web.whatsapp.com al een inlogpagina te zien is. Daar vindt mogelijk de ontwikkeling van de webversie plaats. Het is niet duidelijk wanneer de browserversie van WhatsApp gelanceerd wordt. WhatsApp staat niet bekend om zijn snelle releases, zo was het een van de laatste grote internationale apps die ondersteuning voor de iPhone 6 toevoegde.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Delete part 2, dan gebruiken sommige nog meer als chat ruimte. word nu al gek van whats app soms

 • Profielfoto
  computer space

  goede stap. nu nog de debiele noodzaak van een ouderwets telefoonnummer er af en het begint ergens op te lijken…

 • Profielfoto
  Xcode

  Het voordeel van een browserversie is dat deze niet alleen op een desktop-computer, maar ook op een iPad gebruikt kan worden.

  Toch zie ik liever een dedicated iPad app, een ontwikkeling die niet echt moeilijk moet zijn als ze een webversie maken (waardoor dus inloggen mogelijk wordt).

 • Profielfoto
  Hydræ

  Jammer, want bijv. Telegram loopt al mijlenver vooruit.

 • Profielfoto
  calvin

  op http://web.whatsapp.com draait gewoon Google Apps. je krijgt een Google inlog als je er naar toe gaat.

  Ik geef de voorkeur aan Blackberry Blend. Die maakt een secure tunnel met je device en fungeert gewoon als remote client voor je toestel. Niets verlaat je device. Wel zo veilig en alles op 1 plek.

 • Martink

  Ik verwacht niet dat whatsapp in samenwerking met Google een webversie gaat maken. Gok dat gewoon webmail van whatsapp op web.whatsapp.com zit:)

  Verder maakt het volgens mij niet uit of je een secure tunnel naar je device hebt of gewoon naar whatsapp zelf. Denk dat laatste fijner is. Waarom device nodig?

 • Profielfoto
  IsSidha

  goede stap. nu nog de debiele noodzaak van een ouderwets telefoonnummer er af en het begint ergens op te lijken…

  ja.. op MSN en Yahoo en Google Talk en Jabber en ICQ en nog veeeeel meer van die oude programma’s die al jaaaaaaren lang hetzelfde deden en nog steeds doen

  maar whats app is voor mij veels te laat.. gebruik alleen nog maar Telegram en iMessage.. dat kan ik tenminste gewoon WEL op me tablet en imac gebruiken..

 • Profielfoto
  bunqueejump

  WeChat heeft allang zelfs een OSX versie, zeer handig!

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ja! Wat @bunqueejump zegt! Liever WeChat, want daar kan je foto’s delen net als Instagram maar dan helemaal afgesloten voor onbekenden. Alleen jammer dat zodra je een bericht verstuurd en diegene geen verbinding heeft, dat diegene het nooit ontvangt. Voor dit punt alleen is WhatsApp wel beter.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Dames en Heren,

  Ik ga trug naar SMS! kheb tog onbeperkt. dank je tmobile

 • Profielfoto
  belfortmac

  Jij wel, je zal alleen geen antwoorden meer krijgen.
  Wie gaat er nu nog betalen voor een SMS!

  Eens nadenken met je 16 jaar, voordat je wat zegt:grin:

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  SMS is prima, ik gebruik het ook nog steeds regelmatig… Alleen krijg ik ook nog antwoorden omdat ik wel begrijpbaar Nderlands schrijf…

  Ik zie de meerwaarde van een webversie niet in. Het voordeel aan WA is dat het device-gebonden is waardoor je mmestal wel iemand bereikt.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik denk dat WhatsApp meer ingeburgerd is in NL dan in BE. Of zie ik het verkeerd? De meesten met wie ik contact heb gebruiken nog sms. WhatsApp is een zeldzaamheid in mijn kringen. Ik zie dat bedrijven in NL ook gebruikmaken van WhatsApp. Dat heb ik in België nog niet gezien. Ik heb alleszins geen behoefte aan een webversie. Ik gebruik het alleen om foto’s door te sluizen naar iemand die een Android telefoon heeft. Voor de rest gebruik ik sms en iMessage.

 • Profielfoto
  IsSidha

  kijk @Targaryen.. hier in NL lopen we met onze reet meteen achter de eerste beste hype aan omdat we zo rete cool zijn..

  was het eerst MSN waar we zelfs een werkwoord van gemaakt hebben, dat hopeloos achter bleef lopen bij Yahoo en uiteindelijk maar de nek om is gedraaid want alleen NL gebruikte het.. en zo zijn er nog veel meer van die mislukkingen.. hyves, chipknip, hsl, betuwelijn.. en nu dus ineens whats app..

  ben benieuwd wat die Mark Suikerberg er van vindt dat zijn koopje van 17 miljard niet verder kan komen dan een trieste web app waar je nog steeds je telefoon voor nodig hebt om in te loggen..

  :x

 • Profielfoto
  Targaryen

  Als ik zie dat ‘appen’ en ‘whatsappen’ al ingeburgerd zijn… Ik snap de afkeer tegenover sms niet in de reacties hierboven. Is voor mij (en heel wat mensen om mij heen) nog steeds hét middel om snel met iemand te communiceren. Daarnaast merk ik wel dat Facebook-chat een belangrijke functie vervult in het communiceren.

  Het handige van iMessage en Facetime is juist dat je elkaar gratis* kunt bereiken. De meeste providers hier in België bieden ook onbeperkt sms aan. Waarom zou je dan lopen pielen met een app?

  Nu ja, misschien staat België ver achter op Nederland. Op gebied van internet in ieder geval wel: Glasvezel is hier een zeldzaamheid. Als ik zie dat ik met mijn 160 Mbit verbinding tot de snelste 4 procent behoor van het Telenet klantenbestand, dan wil dat ook al iets zeggen denk ik. Dit geheel terzijde natuurlijk.

 • Profielfoto
  IsSidha

  België is gewoon veel slimmer..

  alleen de duurste abbo’s hebben onbeperkt sms’en, voor de rest betaal je er gewoon voor. Hoe duurder je abbo hoe meer “gratis” smsjes je mag versturen. Maar de providers klagen steen en been over het verlies van omzet door apps als whatsapp en dus gaan ze hun eigen appjes ontwikkelen.. waarvan de helft inmiddels al geflopt is en de andere helft nog niet eens uitgebracht..

  Glasvezel is hier inderdaad wel verder uitgerold, hoewel het merendeel van de huizen nog gewoon op koper zitten. Voornamelijk de verdeelpunten hebben glas. Maar wat moet je ermee als je hele huis draadloos is.. gaat dan niks sneller

  whatsapp dankt zijn bekendheid hier door slechts 1 ding
  WAAZZZAAPP

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Grootste struikelblok voor internet in België is denk ik de datalimieten op de thuispakketten en de geringe databundels voor mobiel.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik heb geen datalimiet meer. Al kun je dat ook weer nuanceren: je mag downloaden zoveel je wil maar van zodra je ‘opvalt’ met je dataverbruik, wordt je snelheid aangepast. Verdoken vorm van limiteren dus! Mobiel internet is inderdaad vrij duur. Ik heb nu twee gigabyte aan data voor mijn iPhone en dat heb ik binnen een bundel van 25,- / maand.