Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 13 december 2014

‘WhatsApp wil webversie uitbrengen’

De grootste beperking van WhatsApp is misschien wel het feit dat het alleen op je smartphone werkt. Geen tablet-versie, geen apps voor OS X of Windows. De chatdienst gaat dat binnenkort waarschijnlijk in een klap oplossen met WhatsApp in je browser.

De eerste opzet voor ‘Web WhatsApp’ is al aanwezig in de betaversie van WhatsApp voor Android. Dat ontdekte AndroidWorld. Het voordeel van een browserversie is dat deze niet alleen op een desktop-computer, maar ook op een iPad gebruikt kan worden.

De browserversie van WhatsApp laat je waarschijnlijk inloggen door middel van QR-codes. In de browser verschijnt een code en wanneer je deze met WhatsApp op je smartphone scant, ben je ingelogd met je eigen telefoon­nummer. Concurrerende app als Telegram gebruikt hiervoor een SMS-code.

De Android-website merkt op dat het om een eerste implementatie gaat. Zo zijn nog niet alle vertalingen aanwezig en er worden vooral verwijzingen gemaakt naar Google Chrome. Waarschijnlijk test WhatsApp de browserversie in Google Chrome en volgt later ook ondersteuning voor andere browsers.

Opmerkelijk is dat op http://web.whatsapp.com al een inlogpagina te zien is. Daar vindt mogelijk de ontwikkeling van de webversie plaats. Het is niet duidelijk wanneer de browserversie van WhatsApp gelanceerd wordt. WhatsApp staat niet bekend om zijn snelle releases, zo was het een van de laatste grote internationale apps die ondersteuning voor de iPhone 6 toevoegde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘WhatsApp wil webversie uitbrengen’
Sluiten