Wereld Aids Dag: Alles is RED bij Apple

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Vandaag is niet alleen de eerste dag van december of de dag dat je een NL-alert op je iPhone ontvangt. Veel belangrijker is dat het Wereld Aids Dag is. Samen met lief­dadigheids­organisatie (RED), steunt Apple de strijd tegen aids. Dat merk je vandaag overal.

Om te beginnen zijn Apple Stores voorzien van een rood logo, ook de medewerkers hebben hun blauwe t-shirt omgeruild voor rode kleding. Een aantal iPads en iPhones zijn in een rood hoesje gestoken en elk verkocht Apple-product levert vandaag een bijdrage aan de bestrijding van aids.

Normaal wordt een deel van de opbrengst van de speciale PRODUCT(RED) accessoires aan het wereldfonds gedoneerd. Vandaag gaat het echter om alle Apple-producten, accessoires en cadeaubonnen die in zowel de Apple Retail Stores als Online Apple Store verkocht worden.

apple-logo-red-wide
Niet alleen de RED-producten leveren vandaag een bijdrage aan het wereldfonds.

Ook na vandaag gaat de actie door. Tot 7 december bieden 25 veelgebruikte apps extra RED-content aan. Deze apps zijn te herkennen aan het rode app-icoon. Honderd procent van de opbrengst van de apps en in-app aankopen gaat naar het Wereldfonds voor de bestrijding van aids.

Ook het personeel is RED.
Ook het personeel is RED.

Apple en (RED): 75 miljoen dollar and counting
Apple en (RED) werken al lang samen. Onder de naam PRODUCT(RED) worden al jaren hoesjes voor iPhone en iPod verkocht. De iPod is als speciale (RED) editie verkrijgbaar. De liefdadigheidsorganisatie is opgericht door U2-zanger Bono en organiseert regelmatig acties. Zo bracht een rode Mac Pro, die door Jony Ive en Marc Newson ontworpen werd, tijdens een veiling bijna 1 miljoen dollar op.

Sinds 2006 heeft Apple meer dan 75 miljoen dollar voor het goede doel opgehaald.

Reacties

0 reacties