Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 december 2014

VS werkt aan digitaal rijbewijs op iPhone

Met Apple Pay en Passbook is Apple hard op weg het aantal pasjes in je portemonnee te minimaliseren. De Amerikaanse staat Iowa gaat daar nu nog een stapje verder in en werkt aan aan rijbewijs in de vorm van een digitale pas op een iPhone of Android-telefoon.

Het gaat om een standalone-app die het rijbewijs toont. Hiermee kunnen bestuurders zich in geval van controle makkelijk identificeren. Volgens The Wall Street Journal zijn de plannen concreet, maar wordt de ontwikkeling vertraagd door zorgen om de privacy van bestuurders.

Het voornaamste probleem is dat een bestuurder tijdens een controle zijn ontgrendelde smartphone aan een verkeersagent moeten overhandigen. Daarom wordt onderzocht of het mogelijk is om het rijbewijs tijdens een controle alleen te scannen, terwijl de bestuurder zijn telefoon vasthoudt.

Voorbeeld van de Rijbewijs-app.

Om fakers tegen te gaan, wordt gedacht over een foto die meebeweegt als de iPhone verplaatst wordt. Zo is de echte app van een screenshot te onderscheiden. Naast Iowa zouden nog 20 staten interesse hebben in de technologie. Ook iets voor Europa?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VS werkt aan digitaal rijbewijs op iPhone
Sluiten