‘Volgend jaar nieuwe 4-inch iPhone mini’

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Kan je net als onze hoofdredacteur Koen niet zo goed wennen aan je iPhone 6 of iPhone 6 Plus? Dan hoef je volgens nieuwe geruchten nog maar een klein jaartje te wachten op een gloednieuwe ‘iPhone mini’ met het vertrouwde schermformaat van 4-inch.

Anonieme bronnen laten aan de Taiwanese Electronic Times (via Feng) weten dat Apple werkt aan een nieuwe, kleine iPhone. Deze wordt in de tweede helft van 2015 verwacht en zal gericht zijn op het met één hand kunnen bedienen van de smartphone.

De iPhone 5c zal volgend jaar uitgefaseerd worden en de iPhone 5s neemt de rol van budget-iPhone over, dat laat ruimte in het midden voor een nieuw 4-inch model. Of Apple kiest voor een plastic iPhone 6c met de hardware van de iPhone 6, of voor een 4-inch iPhone met het ronde ontwerp van de iPhone 6 en nieuwe hardware is niet bekend.
iphone6-bigger-640
Zowel Feng als Taiwanese Electronic Times zijn onbekende bronnen die nog niet eerder een iPhone-gerucht naar buiten hebben gebracht. De speculaties zijn niet onrealistisch, er zal ongetwijfeld een markt blijven voor compacte smartphones.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Als de specs gelijkwaardig blijven aan de grotere modellen ga ik misschien weer terug naar een iPhone.

 • Profielfoto
  Edwin

  Heb je het een, wil je het ander, heb je het ander wil je het een…
  .
  Ik ben de eerste die weer terug wil van de iPhone 4 naar 5 naar 6 en weer terug naar 4. De spekgladde iPhone 6 is prachtig maar door mij niet (goed) met één hand te bedienen.

 • Profielfoto
  iMacer

  Haha ze komen tot inkeer,, gelukkig.
  Dan wacht ik dus gewoon nog even, mijn 5 is sowieso snel zat.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik moet eerlijk zeggen, zo sceptische dat ik was over het formaat van een de iPhone 6, wil ik niets meer anders dan dit! Zo tevreden met dit formaat!
  Ik heb er een leren (Apple) hoes omheen, dat is zo’n wereld van verschil!

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Voorspelbare move van Apple.;-)

 • Profielfoto
  demandiebakt

  Briljant! ik heb nu een iphone 5, en die maat vind ik de absolute max. m’n iphone 4 vond ik echt prima, en moest erg wennen aan de 5. nu het 4 inch scherm nog met wat kleinere randen en dan hebben ze helemaal een topper!
  Ik moet nog steeds lachen als ik mensen zie lopen met zo’n enorme plaat in hun broekzak.
  Is that your phone or are you just happy to see me:)

 • Profielfoto
  sunapple

  Was dat niet Coca Cola die dat trucje al eens uithaalde? Eerst het succesvolle recept verprutsen om vervolgens een “classic” versie uit te brengen die dan weer heel goed verkocht wordt?:razz:

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ik kies zowieso de kleine plastic versie mocht die komen. Ben helemaal tevreden met de 5c qua dikte, hoogte en breedte, echter de bouwkwaliteit zou wat beter mogen. Voor een telefoon van 600 euro verwacht ik eigenlijk wel wat meer.

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik zou een plastic phone ook prefereren. Dat ligt veel lekkerder in de hand en is nog goedkoper ook. Helaas was de 5C qua specs een stuk minder dan een 5S. Maar ik zou prima kunnen leven met ietwat gedateerde specs, als die wat kleiner is (en passend is geprijsd).

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  De komst van een 4″ iPhone mini is waarschijnlijk het einde van de 4S kwa ondersteuning. Want er lopen nog ontzettend veel mensen rond met een 4S.

 • Profielfoto
  iMakker

  Joehoe terug een iPhone om met een hand te bedienen.

 • Profielfoto
  Aerea

  Hopelijk komt er ook een iPhone met groter scherm. Zit nu zwaar te overwegen een Nexus 6 te kopen, maar wil ‘m eerst nog even in het echt zien. Vind die 6 Plus net een te klein scherm hebben (en de behuizing van de Nexus 6 is even groot als die van de 6 Plus, maar dan met een 6 inch scherm).

 • Profielfoto
  serum

  Ze moeten de homeknop gewoon dumpen.. kan het ding een behoorlijk stuk compacter. iPhone met een groter scherm zie ik niet snel gebeuren. Als je ziet hoe conservatief ze hebben vastgehouden aan 4″ schermen..

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik ga sowieso voor de grootste versie van de iPhone 7 als die nog ooit uitkomt.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Ik moet eerlijk zeggen, zo sceptische dat ik was over het formaat van een de iPhone 6, wil ik niets meer anders dan dit! Zo tevreden met dit formaat!
  Ik heb er een leren (Apple) hoes omheen, dat is zo’n wereld van verschil!

  Koop je een prachtige iphone waar ontwerpers lange tijd op hebben zitten dobberen stop je hem in een hoes:confused:

 • Profielfoto
  mmww

  “@Nick Seamore

  Koop je een prachtige iphone waar ontwerpers lange tijd op hebben zitten dobberen stop je hem in een hoes:confused:”

  Heb je wel eens een iPhone 6 gebruikt? Dat ding is echt te glad! €799 is dan echt zo kapot gevallen! Misschien hadden die zelfde ontwerpers beter na moeten denken????

 • Profielfoto
  SvS

  Hopelijk komt er ook een iPhone met groter scherm. Zit nu zwaar te overwegen een Nexus 6 te kopen, maar wil ‘m eerst nog even in het echt zien. Vind die 6 Plus net een te klein scherm hebben (en de behuizing van de Nexus 6 is even groot als die van de 6 Plus, maar dan met een 6 inch scherm).

  En ja, ik lees nu voor het eerst klacht dat 6 Plus te klein zou zijn….:shock: Het moet mobiel zijn…;-) geef mij dus maar lekker die 4″.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Sinds kort op een 5S. Prachtig mooi scherm en erg fijn, maar toch de 4S was ideaal voor 1 hand, de 5S vind ik duidelijk minder goed te bedienen laat staan de 6. En ik heb toch echt geen kleine handen. Logische move dus om de 4″ te behouden. Ik juich het toe!

  En dat je er geen hoes omheen zou mogen doen vind ik zo’n onzin. Het zijn diezelfde ontwerpers bij Apple die ook hoesjes ontwerpen. Waarom zouden ze dat doen dan?

 • Profielfoto
  Aerea

  Haha @SvS, ik snap je punt hoor. Maar als er in dezelfde behuizing een nog groter en daarmee voor mij fijner scherm in past: GRAAG. :$ Maar goed, mooi als er ook een fatsoenlijke 4 inch iPhone komt. Een beetje keuze is goed.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  @ozzie X: 5S is 4”.;-)

  Maar, reserveert u er maar eentje als dat de opvolger van de 5S wordt qua specs. Indien Apple niet van de 4″ gaat afstappen blijf ik daar liever bij. Meer dan prima formaat en groot genoeg. (voor mij)

 • Profielfoto
  bartb112

  Heb nu de 4s als er een nieuw 4inch uitkomt ideaal formaat. Waarom groter kan me best redden nu.