Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 4 december 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Volgend jaar nieuwe 4-inch iPhone mini’

Kan je net als onze hoofdredacteur Koen niet zo goed wennen aan je iPhone 6 of iPhone 6 Plus? Dan hoef je volgens nieuwe geruchten nog maar een klein jaartje te wachten op een gloednieuwe ‘iPhone mini’ met het vertrouwde schermformaat van 4-inch.

Anonieme bronnen laten aan de Taiwanese Electronic Times (via Feng) weten dat Apple werkt aan een nieuwe, kleine iPhone. Deze wordt in de tweede helft van 2015 verwacht en zal gericht zijn op het met één hand kunnen bedienen van de smartphone.

De iPhone 5c zal volgend jaar uitgefaseerd worden en de iPhone 5s neemt de rol van budget-iPhone over, dat laat ruimte in het midden voor een nieuw 4-inch model. Of Apple kiest voor een plastic iPhone 6c met de hardware van de iPhone 6, of voor een 4-inch iPhone met het ronde ontwerp van de iPhone 6 en nieuwe hardware is niet bekend.

Zowel Feng als Taiwanese Electronic Times zijn onbekende bronnen die nog niet eerder een iPhone-gerucht naar buiten hebben gebracht. De speculaties zijn niet onrealistisch, er zal ongetwijfeld een markt blijven voor compacte smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Volgend jaar nieuwe 4-inch iPhone mini’
Sluiten