Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 december 2014

‘VLC binnen enkele dagen terug op iOS’

Hij speelt praktisch alles. Dat is waarom VLC Player populair is op OS X en Windows, maar sinds de introductie van iOS 8 in september verdween de mediaspeler stilletjes uit de app store. We weten nog steeds niet waarom, maar VLC komt binnenkort terug.

Hoofdontwikkelaar van VLC, Felix Paul Kuehne, laat nu op het forum van de mediaplayer weten dat een nieuwe iOS-versie bij Apple is ingediend en dat deze wacht op goedkeuring. Omdat Apple tijdens de feestdagen geen nieuwe apps toelaat, wordt VLC pas over enkele dagen verwacht.

Waarom VLC uit de app store verdween wil de ontwikkelaar niet zeggen, behalve dat het een eigen keuze van het VLC-team was en geen door Apple opgelegde ban uit de App Store.

VLC voor iOS 7 zoals dat in 2013 beschikbaar was.

Vorig jaar introduceerde de mediaspeler onder andere de mogelijkheid tot streamen van video en audio uit een dropbox-map en Wi-Fi connect uploading. Dat maakte het uitwisselen van mediabestanden tussen de desktop en iOS te makkelijker. Ook functies als ondertiteling, meersporige audio, video-filters en een equalizer voor geluid en beeld waren aanwezig.

Het is nog niet bekend of en welke nieuwe functies in VLC voor iOS 8 zullen verschijnen. Fingers crossed!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘VLC binnen enkele dagen terug op iOS’
Sluiten