Vacature hint naar Apple Pay in Europa

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Hoewel Apple Pay al een klein beetje in Nederland werkt, wordt de betaaldienst officieel alleen in de VS aangeboden. Daar zou binnenkort verandering in kunnen komen, want Apple is bezig met het opzetten van een Apple Pay-team in Londen.

Apple heeft vandaag een vacature voor een stagiair binnen het Apple Pay-team in Londen gepubliceerd. Deze stagiair kan ervaring opdoen in een team dat verantwoordelijk wordt voor het onderhandelen met en contracteren van banken in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika.

In de vacature wordt verwezen naar Duitsland, Frankrijk, ItaliĆ« en Spanje. Dat zijnĀ ook de landen waar nieuwe iPhones het eerst te koop zijn, het lijkt er dan ook op dat Apple Pay eerst naar de ‘grote’ Europese landen zal komen en later in Nederland beschikbaar zal zijn.

Nederlandse banken lieten eerder al weten best bereid te zijn om met Apple in gesprek te gaan over het aanbieden van Apple Pay. Misschien krijgen ze binnenkort een belletje uit Londen om de onderhandelingen te openen.

apple pay-vacature-verticaal
Screenshot van de vacature die inmiddels offline is gehaald.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoeveel Siri-vacatures zijn er al geweest in de laatste 25 jaar voor personen die Nederlands als moedertaal hadden en die Siri zouden moeten optimaliseren en nog steeds is Siri niet in het Nederlands.

  Ik zou mijn adem hier dus niet voor willen inhouden. Bovenstaande vacatures waren toentertijd ook nog echte banen en geen functies voor stagiaires.
  Aan de andere kant dit gaat over inkomsten vergroten voor Apple dus dan gaat de ontwikkeling natuurlijk direct 5 keer sneller dan wanneer het gaat om kwaliteit software ontwikkelen/updaten dat je gratis uit de App Stores mag downloaden.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Helemaal eens met Shmoo…

  Allemaal onzin in mijn ogen, lig de komende tijd (jaren). Je merkt gewoon dat NL / Belgiƫ geen prioriteit hebben.

  Het is toch wel heel erg waardeloos dat we nog steeds geen NL siri hebben. Niet omdat ik het gelijk heel veel wil gebruiken maar de optie zou wel fijn zijn.

  Denk dat Apple pay over 5 jaar ook wel in NL is.