Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 23 december 2014

Update nu: patch voor bug in klok

Apple en klokken, het is geen gelukkige combinatie. Waar de iPhone meermaals niet om bleek te kunnen gaan met zomer- en wintertijd, zo blijkt je Mac nu gevoelig te zijn voor aanvallen via de klok. Een patch is gelukkig beschikbaar gesteld door Apple.

Het zogenaamde ‘Network Time Protocol’ waarmee je Mac de klok automatisch goed zet, blijkt niet helemaal waterdicht te zijn. Hierdoor is het mogelijk om op afstand code uit te voeren dankzij de bevoegdheden van dit protocol. Het lek werd 19 december gepubliceerd door de Amerikaanse overheid. Pijnlijk detail: het lek kwam aan het licht door het researchwerk van twee Google medewerkers.

De update vind je in de Mac App Store, weegt slechts 1.4 MB en herstarten is niet vereist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Update nu: patch voor bug in klok
Sluiten